Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ αυστηρή σύσταση του… Μεγάρου Μαξίμου, οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και...

Η αυστηρή σύσταση του… Μεγάρου Μαξίμου, οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και ο «κομάντο»… Χαρδαλιάς

Η αυστηρή σύσταση του… Μεγάρου Μαξίμου

Η ημέρα των εθνικών εκλογών έρχεται ολοένα και πιο κοντά και όλα τα κόμματα προσπαθούν να σχεδιάσουν τα επόμενα «βήματά» τους προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. 

Και είναι γεγονός πως κάθε λάθος που θα προκαλέσει την κοινή γνώμη είναι απαγορευτικό, καθώς άμεσα θα το εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δώσει σαφείς εντολές σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης, στους επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ και γενικά σε όλα τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. 

Κάποιοι, όμως, φαίνεται να κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς, αγνοώντας τις επισημάνσεις του Μεγάρου Μαξίμου. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως μαθαίνει η στήλη μας, ιδιαίτερη ενόχληση έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η συμπεριφορά κάποιων στελεχών της κυβερνώσας παράταξης, που σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, δημοσιοποιούν προσωπικές τους στιγμές, που κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε «λιτό δημόσιο βίο». 

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν ότι έχουν ήδη γίνει οι σχετικές συστάσεις προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση εν μέσω ενός ιδιαίτερα δύσκολου χειμώνα. 

Μάλιστα, η εν λόγω σύσταση, φρόντισαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, να γίνει γνωστή σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόμματος, ώστε οι πάντες να είναι πλέον πιο προσεκτικοί. 

Ο χρόνος βέβαια θα δείξει εάν κάποιοι έλαβαν το μήνυμα ή όχι…  

 Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα 

Η υπόθεση της 12χρονης έφερε για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στον Ποινικό Κώδικα της χώρας μας. 

Η παρούσα κυβέρνηση είναι η αλήθεια πως αυστηροποίησε τις ποινές για «βαριά» κακουργήματα, όπως η παιδεραστία. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης,  Κώστας Τσιάρας, «μονάχα η ισόβια κάθειρξη υπάρχει σαν ποινή για τους βιαστές ανηλίκων. Με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ η τιμωρία για βιασμό ανηλίκου ήταν κάθειρξη από 5 έως 15 χρόνια». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πολλοί έγκριτοι νομικοί, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, αναμένεται να προτείνουν την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών όταν πρόκειται για «βαριά», ειδεχθή εγκλήματα, όπως ο βιασμός ανηλίκων και η εξώθηση σε πορνεία ανηλίκων. 

Η υπόθεση της 12χρονης, αλλά και η αυξανόμενη ενδοοικογενειακή βία με θύματα γυναίκες και παιδιά, φαίνεται πως «ξεχείλισαν» το ποτήρι της υπομονής για τους περισσότερους νομικούς, οι οποίοι ετοιμάζονται να προτείνουν αλλαγές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα. 

«Δεν είναι δυνατόν κάποιος να έχει αφαιρέσει με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο την ζωή πολλών ανθρώπων και να καταδικάζεται το πολύ σε 17 χρόνια κάθειρξη», λένε χαρακτηριστικά γνωστοί ποινικολόγοι. 

Και το ερώτημα που τίθεται είναι τα εξής: Οι προτάσεις θα γίνουν, αλλαγές θα υπάρξουν;    

Ο «κομάντο»… Χαρδαλιάς

Ο νυν υφυπουργός Άμυνας και πρώην  επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αποτελεί πλέον για την κυβερνώσα παράταξη τον άνθρωπο που αναλαμβάνει «ειδικές αποστολές». 

Εξάλλου, είναι γνωστό πως μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο «τιμόνι» της Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. 

Αυτό αποδεικνύεται και από τον «ειδικό ρόλο» που ετοιμάζει για τον Νίκο, ο Κυριάκος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Χαρδαλιάς θα αναλάβει σημαντικό πόστο στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ. 

Θα είναι ο άνθρωπος του πρωθυπουργού, που θα «οργώσει» όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες την πολιτική της ΝΔ και του πρωθυπουργού.

Η επιλογή του κ. Χαρδαλιά έγινε, καθώς, εκτός από εργασιομανής, γνωρίζει ομάδες πολιτών σε όλη την χώρα, που δεν μπορεί εύκολα να προσεγγίσει κάποιος πολιτικός. 

Και αυτό, διότι, στα χρόνια της πανδημίας ήρθε σε επαφή με ανθρώπους, τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στην περιφέρεια, που  δύσκολα μπορεί να προσεγγίσει πολιτικός. 

Φυσικά, μαζί με τον Νίκο, καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ θα διαδραματίσουν ο Γιάννης Μπρατάκος, αλλά και ο Παύλος Μαρινάκης.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας