Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ βία, τα Τέμπη, η μικροπολιτική και η εκμετάλλευση της αγανάκτησης των...

Η βία, τα Τέμπη, η μικροπολιτική και η εκμετάλλευση της αγανάκτησης των πολιτών

Το περιστατικό με τον Γιάνη Βαρουφάκη θα πρέπει να προβληματίσει εκείνους που επιχειρούν να «δυναμιτίσουν» το πολιτικό κλίμα στη χώρα, με αφορμή την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Τελικά, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, αποδείχθηκε ότι κάποιοι νεαροί, αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, επετέθησαν και χτύπησαν τον πρόεδρο του ΜέΡΑ25 και όχι μπράβοι και παρακρατικοί.

Οι «κακές γλώσσες» λένε, ότι και ο Γιάνης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρον το γεγονός, αλλά δεν του «κάθισε» όπως θα ήθελε. Έδρασε άμεσα η ΕΛ.ΑΣ., συνέλαβε τους δράστες και του χάλασε τα σχέδια.

Η ουσία είναι όμως ότι,δεν θέλει και πολύ για να γίνει το κακό, γεγονός που θα το πληρώσουμε όλοι ανεξαιρέτως. Κόμματα και πολίτες, όπως έγινε και με την δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Πολλές «σκοτεινές» δυνάμεις, τόσο από την ακροδεξιά, όσο και από την ακροαριστερά, καραδοκούν για να δημιουργήσουν χάος και ανομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δώσει εντολή σε όλα τα «γαλάζια» στελέχη, που τοποθετούνται δημόσια και εκπροσωπούν την ΝΔ σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, να κρατούν χαμηλούς τόνους, ακόμη και αν προκληθούν από στελέχη της αντιπολίτευσης.

Καλές πηγές από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν στη στήλη μας, ότι και ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του έχει δώσει ανάλογες οδηγίες, αν και είναι δύσκολο να «συγκρατήσει» κάποιος όλες τις συνιστώσες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, ο πρόεδρος Αλέξης, έχει επισημάνει, μέσω των στενών συνεργατών του, ότι δεν θέλει να δοθούν αφορμές από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ακραίες δυνάμεις, να βγουν στους δρόμους και να προκαλέσουν καταστροφές.

Την ίδια ώρα, ασφαλείς πηγές από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, τόνισαν στη στήλη μας ότι υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις αστυνομικές δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο.

Να σημειωθεί, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τάσσεται υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων των φοιτητών και των πολιτών και έχει δώσει σαφείς εντολές στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να πραγματοποιούνται ανεμπόδιστα όλες οι εκδηλώσεις αγανάκτησης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία προβοκάτσια και δεν πρόκειται να επιτρέψει την δράση κουκουλοφόρων και αντιεξουσιαστών.

Επιβάλλεται σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας