Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜακελειό στο Βελιγράδι: Συνελήφθη 14χρονος που σκότωσε οκτώ συμμαθητές του

Μακελειό στο Βελιγράδι: Συνελήφθη 14χρονος που σκότωσε οκτώ συμμαθητές του

Τραγική είναι η εξέλιξη από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σήμερα (03.05.2023) το πρωί στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ», στο κέντρο του Βελιγραδίου, αφού έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής 8 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας μαθητής της 7ης τάξης (14 ετών) εισήλθε στο κτήριο του σχολείου στο Βελιγράδι, στις 8:30 το πρωί και άρχισε να πυροβολεί. Χρησιμοποίησε μάλιστα το πιστόλι του πατέρα του, με το οποίο πυροβολούσε ανεξέλεγκτα.

Ο μαθητής συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες είναι νεκρός και ο φύλακας του σχολείου, τον οποίο πυροβόλησε πρώτο, την στιγμή που προσπάθησε να τον εμποδίσει να εισέλθει στο κτήριο, αλλά και μια δασκάλα.

Η αστυνομία – που συνεχίζει τις έρευνες – φαίνεται πως βρήκε μέσα στο σχολείο έναν σάκο που περιείχε ακόμα ένα πιστόλι και βόμβες μολότοφ.

Μακελειό σε δημοτικό στο Βελιγράδι: Οκτώ νεκροί μαθητές από ένοπλη επίθεση 14χρονου

Το δημοτικό σχολείο βρίσκεται ακόμα αποκλεισμένο από τις δυνάμεις της αστυνομίας, με τα ασθενοφόρα να είναι συγκεντρωμένα μπροστά από το κτήριο, καθώς υπάρχουν φόβοι για περισσότερους νεκρούς και τραυματίες.

Μακελειό σε δημοτικό στο Βελιγράδι: Οκτώ νεκροί μαθητές από ένοπλη επίθεση 14χρονου

Οι επιθέσεις είναι ένα σχετικό σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο, τα δυτικά Βαλκάνια βρίθουν από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές της δεκαετίας του ’90. Οι σερβικές Αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς ιδιοκτήτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας