Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας, η «διαδοχή» σε περίπτωση «πανωλεθρίας» και οι «ζυμώσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας, η «διαδοχή» σε περίπτωση «πανωλεθρίας» και οι «ζυμώσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμη στην πρώτη κάλπη στις 21 Μαΐου, αλλά εντός του ΣΥΡΙΖΑ «φουντώνουν» οι συζητήσεις και οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Η φαινομενική ηρεμία στη Κουμουνδούρου, όπως μαθαίνει η στήλη από καλές πηγές, «κρύβει» νυχτερινές μαζώξεις παλαιών και νεότερων κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι αγωνιούν για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.

Εξάλλου, δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός πως στελέχη της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα», καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν «ανοικτά» την άποψη, πως αν το κόμμα αποτύχει στις εκλογές θα πρέπει να τεθεί άμεσα θέμα ηγεσίας.

Οι παρασκηνιακές επαφές και τα όσα ακούγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γίνει γνωστά στον πρόεδρο Αλέξη και γι’ αυτό το λόγο πριν από μερικές ημέρες, σε δημόσια τοποθέτησή του, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του λέγοντας με νόημα «θα έρθει ο καιρός που θα δούμε πως θα είναι η σκορδαλιά, χωρίς σκόρδο», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με πολύ στενούς του συνεργάτες, σχεδιάζουν τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσουν στην περίπτωση που ηττηθεί με μεγάλη διαφορά το κόμμα και τεθεί θέμα ηγεσίας.

Όπως μαθαίνουμε, η πρώτη κίνηση που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, με τη συμμετοχή όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, πριν από τις εσωκομματικές εκλογές θα μπορούν να εγγράφονται και νέα μέλη.

Δηλαδή, ο Αλέξης θα πάει σε γενικό κάλεσμα στις εσωκομματικές κάλπες, καθώς διαθέτει ακόμη δυνατό έρεισμα στη βάση του κόμματος.

Μια τέτοια κίνηση δεν θα αρέσει και πολύ στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, αλλά δεν θα μπορέσουν και να αντιδράσουν δυναμικά, καθώς η λαϊκή ετυμηγορία προέχει όλων των επιτροπών και των διεργασιών.

Επομένως, σε περίπτωση μεγάλης ήττας στις εθνικές εκλογές, στην Κουμουνδούρου θα ξαναστηθούν κάλπες και όποιος… αντέξει.

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας