Ο άντρας που προσπαθεί να φτάσει στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου

Ο Chris Brown είναι 62 ετών και κοντεύει να γίνει ο πρώτος Βρετανός που ολοκλήρωσε μια αποστολή στο Point Nemo, γνωστό ως Oceanic Pole of Inaccessibility.

Το Point Nemo Βρίσκεται στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού και είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο από την ξηρά στον κόσμο.

Είναι τόσο απομακρυσμένο, που στην πραγματικότητα οι πλησιέστεροι άνθρωποι είναι οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκονται 408 χιλιόμετρα πάνω από το σημείο σε χαμηλή τροχιά της Γης .

Ωστόσο, ο Chris και ο γιος του Mika, είναι καθ’ οδόν προς την τοποθεσία, έχοντας φύγει από το Puerto Montt της Χιλής από τις 12 Μαρτίου.

Ο 62χρονος επιχειρηματίας από το Χάρογκεϊτ του Βόρειου Γιορκσάιρ έχει ήδη επισκεφτεί πέντε από τους οκτώ ηπειρωτικούς πόλους απροσπέλασης της Γης (PIA) στην Ανταρκτική, την Αυστραλία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική .

Μοιράζεται τις αξιοσημείωτες περιπέτειές του στο inaccessibility.net και στοχεύει να γίνει το πρώτο άτομο που θα επισκεφτεί και τα οκτώ PIA, συμπεριλαμβανομένου του Point Nemo.

Οι επαγγελματίες της ναυτιλίας έχουν δηλώσει ότι «είναι πιθανό να μην έχει περάσει ποτέ άνθρωπος από τις συγκεκριμένες συντεταγμένες», αλλά ο Chris και ο Mika ελπίζουν να φτάσουν στο Point Nemo γύρω στις 20 ή στις 21 Μαρτίου.