Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή«Σεισμός» στη Γαλλία: Ο Μακρόν προχωρά σε πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου

«Σεισμός» στη Γαλλία: Ο Μακρόν προχωρά σε πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου

Μετά την ήττα του από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ο Μακρόν εκτίμησε πως «δέχομαι την ήττα και πλέον στρέφομαι στον λαό της Γαλλίας». 

Η μεγάλη ήττα που υπέστη το κόμμα του στις εκλογές το βράδυ της Κυριακής, οδήγησε τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να ανακοινώσει ότι οδηγεί τη χώρα σε πρόωρές εκλογές στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, μετά την ήττα του από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ο Μακρόν εκτίμησε πως «δέχομαι την ήττα και πλέον στρέφομαι στον λαό της Γαλλίας».

Το βράδυ της Κυριακής, το κόμμα της Λεπέν κέρδισε το 31,5% των ψήφων, καταγράφοντας άνοδο 10 μονάδων σε σχέση με τις τελευταίες ευρωεκλογές του 2019 και περίπου 17 μονάδες μπροστά από το κόμμα του Μακρόν το οποίο έμεινε στο 15,2%, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.

Οι Σοσιαλιστές έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το ψηφοδέλτιο του Μακρόν, με 14%. Η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν έφτασε το με 8,3%, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι το 7%. Οι Οικολόγοι είχαν ποσοστό 5,6%, ενώ 5,1% έλαβε ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας