Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Κόντρα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων για την υγεία του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Κόντρα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων για την υγεία του Μπάιντεν

Η κόντρα επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ηλικία του Αμερικανού προέδρου.

Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων για «φτηνά deepfake» και ότι διασπείρουν παραπληροφόρηση σχετικά με τη κατάσταση της υγείας του προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά τη δημοσίευση σειράς βίντεο που επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ηλικία του.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν- Πιέρ απάντησε ότι τα βίντεο αυτά έχουν κοπεί ή παραποιηθεί.

«Αποδεικνύει σε ποιο βαθμό είναι απελπισμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι», εκτίμησε η ίδια, κάνοντας λόγο για «φτηνά deepfakes».

Τις τελευταίες ημέρες συντηρητικά μέσα, κυρίως η New York Post, αλλά και ο επίσημος λογαριασμός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύντομα βίντεο που δείχνουν τον Μπάιντεν να βρίσκεται σε σύγχυση.

Σε ένα από αυτά ο 81χρονος Δημοκρατικός εμφανίζεται εντελώς αποπροσανατολισμένος στη διάρκεια εκδήλωσης με αλεξιπτωτιστές, στην οποία παρέστη μαζί με άλλους ηγέτες στη διάρκεια της συνόδου της G7 την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιταλία.

Η Καρίν Ζαν- Πιέρ απάντησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απλώς απομακρύνθηκε από την ομάδα των ηγετών για να συγχαρεί έναν αλεξιπτωτιστή, κάτι που μπορεί κανείς να αντιληφθεί «αν αφήσει το βίντεο να προχωρήσει λίγο περισσότερο».

Ακόμη ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει ευρέως δείχνει τον Μπάιντεν να στέκεται ακούνητος και απαθής την ώρα που γύρω του άνθρωποι – ανάμεσά τους η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο σύζυγός της – χορεύουν υπό τους ήχους μουσικής με αφορμή τη γιορτή που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο για τη Juneteenth.

«Ο πρόεδρος βρισκόταν εκεί για να ακούσει μουσική και δεν χόρευε. Ζητώ συγνώμη, δεν ήξερα ότι όταν κάποιος δεν χορεύει αυτό αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας», σχολίασε η Ζαν- Πιέρ.

Το πιο πρόσφατο βίντεο που έχει γίνει viral δείχνει τον Μπάιντεν στη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στο Λος Άντζελες να στέκεται σαστισμένος στη σκηνή για αρκετά δευτερόλεπτα, προτού ο Μπαράκ Ομπάμα τον οδηγήσει προς την έξοδο.

«Η New York Post, για μία ακόμη φορά, δεν σέβεται τους αναγνώστες της», κατήγγειλε στο Χ ο Άντριου Μπέιτς, επίσης εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στην εφημερίδα του συντηρητικού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ.

Ο Μπέιτς διαβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν απλώς παρέμεινε στη σκηνή για να απολαύσει το χειροκρότημα των υποστηρικτών του.

Η ηλικία του Αμερικανού προέδρου ανησυχεί τους ψηφοφόρους, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, και αποτελεί συχνά στόχο επικρίσεων από τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ, που είναι 78 ετών, θα είναι οι γηραιότεροι πρόεδροι στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας