Πυρκαγιές και σε Αρκαδία, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη – Μήνυμα 112 για τον Άγιο Θωμά Λάρισας

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6) στη Λάρισα, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Αγίου Θωμά. Οι φλόγες είναι στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, χωρίς να έχουν περάσει στα σπίτια.

Υπάρχουν πληροφορίες πως στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν αλλά λόγω της φωτιάς δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο. Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη (16:15).

 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεσημέρι, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά κοντά στο χωριό Αμπελωνας, σημάνοντας συναγερμό, αφού πλησίαζε σε κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά αυτή αντιμετωπίστηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Σημειώνεται πως στην ευρύτερη περιοχή πνέουν άνεμοι.

Αρκαδία

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Τσελεπάκου Αρκαδίας, στο Μαίναλο όπου καίγονται ξερά χόρτα. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου Τρίπολης, μηχανήματα έργου. Η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Αγρίνιο

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία για πυρκαγιά στην περιοχή του Καινούργιου, στο Αγρίνιο.

Η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 27 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και10 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης βοηθούν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσουργός Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ,15 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.

ΑγρίνιοΑρκαδίαΕλλάδαΘεσσαλονίκη