Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΆρειος Πάγος: Κινδυνεύει ακόμη η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα

Άρειος Πάγος: Κινδυνεύει ακόμη η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα

Η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου εγκατέστησε σήμερα το πρωί, κουμπί πανικού (panic button) 

Επίσπευση της κύριας ανάκρισης και της δίκης για τον Απόστολο Λύτρα όσον αφορά τον ξυλοδαρμό της συζύγου ζήτησε ο Άρειος Πάγος. Αιτία της επίσπευσης αποτελεί το σκεπτικό  του Αρείου Πάγου ότι η γυναίκα του Απόστολου Λύτρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κύκλους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η σημερινή παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη για επίσπευση της ανάκρισης και ταχεία εισαγωγή της υπόθεσης του ποινικολόγου στο ακροατήριο, πέραν του ότι είναι μια συνήθης διαδικασία στα εισαγγελικά δρώμενα, έγινε καθώς εκτιμάται ότι το θύμα και σύζυγός του, εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση κινδύνου.

Και αυτό γιατί οι ιατρικές γνωματεύσεις, η σκληρότητα της βίας σε βάρος της συζύγου του, η υποχρέωσή του κ. Λύτρα να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του, δεν εξασφαλίζουν ότι έχει εξαλειφθεί η επικινδυνότητά του και ότι αποκλείεται η επανάληψη της ανάλογης συμπεριφοράς.

Το σκεπτικό ενισχύει η δημοσίευση του Πρώτου Θέματος οτι η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου εγκατέστησε σήμερα το πρωί, κουμπί πανικού (panic button)

Μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και μετά το γεγονός ότι ο γνωστός ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη, θέλησε να έχει στο κινητό της το κουμπί πανικού, προκειμένου να μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές σε περίπτωση κινδύνου.

 

Η διαταγή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

 

Σε δεύτερη παρέμβαση για την υπόθεση Λύτρα, νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, διέταξε την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα λόγω της σοβαρότητας της κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.

Με την ίδια παραγγελία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά κατά προτεραιοτητα να εισαχθεί η υπόθεση και στο ακροατήριο.

Η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη έχει ως εξής:

 

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο. ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας