Φωτιά στη Μαγνησία: Δύο νεκροί από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά

Εκτός ελέγχου παραμένουν τα μέτωπα της φωτιάς, που ξέσπασαν -ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη- σήμερα (26/7), στη Μαγνησία. Παρά τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης (50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα) και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας των εναέριων (3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο).

Η πύρινη λαίλαπα, είχε ως συνέπεια και να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Περίπου στις 19:00 βρέθηκε απανθρακωμένη, στο Χοροστάσι του Πλάτανου Αλμυρού, μια γυναίκα μέσα στο τροχόσπιτό που έμενε. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά είχε κινητικά προβλήματα, ούσα υπέρβαρη, και ο σύζυγός της δεν κατάφερε να τη μετακινήσει.

Απανθρακωμένος βρέθηκε, αργότερα, και ο 45χρονος βοσκός που αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας. Είχαν επιχειρήσει με τον αδερφό του να σώσουν τα ζώα τους αλλά όταν τους πλησίασε η φωτιά ο 45χρονος εγκλωβίστηκε και δεν μπόρεσε να διαφύγει.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Βελεστίνο στο Βόλο. Ο πυροσβέστης -που φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε χέρια, πλάτη και πρόσωπο- διακομίσθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στην Αθήνα. Υπηρετεί στην Κατερίνη, ωστόσο κλήθηκε να συνδράμει στην πυρκαγιά στο Βελεστίνο.

Στο Κ.Υ. Βελεστίνου, επίσης, μεταφέρθηκε εποχικός πυροσβέστης που τραυματίστηκε ελαφρά και στο Κ.Υ. Αλμυρού ένας άνδρας με εγκαύματα και δυο μικρά παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα.

Ακόμα, χρειάστηκε ν’ απεγκλωβιστούν εργαζόμενοι από τη βιοτεχνία «Γωργιάδη», επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς ανάγκασε τις Αρχές να εκκενώσουν αρκετές περιοχές. Συγκεκριμένα Βελεστίνο, ΒΙΠΕ Βόλου, Άγιος Γεώργιος Φερών, Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι.

Ακόμα, επισημάνθηκε σε όσους βρίσκονται σε Γλαφυρά, Κάκκαβο, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λουτζίκα και Κογιάτικα να παραμείνουν σ’ ετοιμότητα και ν’ ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Έκκληση του δήμου Βόλου στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους και την αποφυγή μετακινήσεων, λόγω της φωτιάς και της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, ζητά με ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δυστυχώς παραμένει ανεξέλεγκτη. Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, έχοντες σοβαρά υπόψη τους ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους (αναπνευστικά προβλήματα) λόγω της επικινδυνότητας και τοξικότητας πολλών υλικών που καίγονται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και χώρους ταφής απορριμμάτων».

Κλειστές απόψε (26/7) και αύριο οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στην Α’ και Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

Λόγω της πυρκαγιάς και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κλειστές θα παραμείνουν απόψε (26/7) όλες οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διατηρούσαν νυχτερινές βάρδιες στις εγκαταστάσεις τους τόσο στην Α’ ΒΙΠΕ, όσο και στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Το ίδιο ισχύει και για την αυριανή εργάσιμη ημέρα. Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων καθ’ όλο το 24ωρο, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η απόφαση ελήφθη από κοινού από το υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Δασικές πυρκαγιέςΔασικές φωτιέςΜήνυμα 112Νεκροί στη φωτιά της Μαγνησίαςπυρκαγιά στη ΜαγνησίαΦωτιά στη Μαγνησία