Βουλή: Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού

Για τρίτη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024.  Η κυβερνητική πλειοψηφία κάνει λόγο για δημοσιονομική σταθερότητα, ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, στήριξη των εισοδημάτων και της κοινωνικής συνοχής, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για αλχημείες , δίνοντας έμφαση τόσο στην ακρίβεια όσο και στο δημόσιο χρέος υποστηρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν απαντά στα μεγάλα, οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα και η κοινωνία.

Το πολιτικό ενδιαφέρον σήμερα εστιάζεται στις ομιλίες των υπουργών: ‘Αμυνας, Νίκου Δένδια, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη , Εργασίας, ‘Αδωνη Γεωργιάδη καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Νίκου Παπαθανάση και του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά.

Η συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό πρόκειται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Αμέσως μετά θα διεξαχθεί ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Βουλήομιλίες υπουργωνπροϋπολογισμός