Υφυπουργός… Αναπλάσεως ο Μπακογιάννης;

Τι συζητήθηκε στην αντιπολίτευση μεταξύ Παππά και Γερουλάνου

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια να μεταπεισθεί ο Αντώνης Σαμαράς για την τροπολογία που έδινε άδεια διαμονής και εργασίας σε μετανάστες. Ένα επιχείρημα που αντέτασσαν επίμονα πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, για να αποδείξουν την ορθότητα της σκέψης του, ήταν το γεγονός πως ο Νίκος Παππάς έσπευσε να δώσει τα εύσημα στην κυβέρνηση. «Αφού αρέσει τόσο πολύ στον Νίκο Παππά η τροπολογία, κάτι δεν πάει καλά», σημείωναν.

Ήταν επίσης αν μην τι άλλο ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή ατάκας ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Παύλο Γερουλάνο σχετικά με το αν θα γίνει ή όχι υπουργός ο Κώστας Μπακογιάννης. Καταγράφθηκε στη Βουλή και στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Το νομοθέτημα δηλαδή στο οποίο εντάχθηκε και η περίφημη τροπολογία που «παίρνει» την εταιρία ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΕ από τον Δήμο Αθήνας μετά την ήττα του μέχρι πρότινος δημάρχου.

Σχολιάζοντας σκωπτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Τώρα που δεν είναι Δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης, να τον κάνετε… υφυπουργό Αναπλάσεως. Θα έχει πάρει την αρμοδιότητα ο άνθρωπος μαζί του και θα μπει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει κώλυμα»!

Η φράση αυτή όμως έκανε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να πεταχτεί: «Μην τους βάζεις ιδέες. Αν το κάνεις για να τον κάψεις, έχει καλώς!». Πάντως είτε το ήθελαν, είτε όχι Παππάς και Γερουλάνος …η ιδέα έπεσε. Και μάλιστα από την αντιπολίτευση.

Γιατί έμεινε εκτός ανασχηματισμού ο Ρουσόπουλος;
Σε ποια θέση προορίζεται ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ρότα για την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης βάζει ο βουλευτής Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος πήρε το χρίσμα του ΕΛΚ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες – επικρατώντας μάλιστα σαρωτικά του Λιθουανού αντιπάλου του.

Φαίνεται πως υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση στο πρόσωπό του, ενώ ρόλο έπαιξαν σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει «πέρασμα» στους κόλπους της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη που χειρίζεται τα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι εκλογές θα γίνουν προς τα τέλη του Ιανουαρίου.

Εξ ου και, αν και «έπαιξε» το όνομά του στα δημοσιογραφικά γραφεία για θέση υπουργού ή υφυπουργού στον χθεσινό ανασχηματισμό, δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο στην ουσία…

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης μαζί στο Φανάρι
Δύο ξένοι στην ίδια… Πόλη

Ανήμερα των Θεοφανίων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας των αγιασμό των υδάτων στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθούν στο ίδιο μέρος (στην ίδια Πόλη) και στο ίδιο τραπέζι, αφού είθισται μετά τη Θεία Λειτουργία να παρατίθεται γεύμα. Θα έχει ενδιαφέρον η συνάντησή τους με τον με τον Πατριάρχη και θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς θα βρεθούν μαζί σε γιορτή της Ορθοδοξίας.

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης θα πάει κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη στην Κωνσταντινούπολη και μετά θα έρθει στην Αθήνα.

GovernmentΑντώνης ΣαμαράςΘεόδωρος ΡουσόπουλοςΚώστας ΜπακογιάννηςΝίκος ΑνδρουλάκηςΝίκος ΠαππάςΠαρασκήνιαΠαύλος ΓερουλάνοςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣχόλια