Στα «γαλάζια» η Παγκρήτια Ένωση Αττικής, ήττα για ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη, όλο το παρασκήνιο

Μια μεγαλειώδη νίκη πέτυχε η ΝΔ και η Ρένα Βασιλάκη στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Παγκρήτια Ένωση Αττικής.

Το σωματείο είναι το μεγαλύτερο της χώρας, με πολλές χιλιάδες μέλη και τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 αποτελούσε ένα από τα απαραβίαστα «κάστρα» του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η «γαλάζια» Ρένα Βασιλάκη, με τον συνδυασμό «Η Κρήτη της καρδιάς μας» με ποσοστό 61% έναντι του συνδυασμού «Νέα Παγκρήτιος» με επικεφαλής τον Γιώργο Πετράκη, με ποσοστό 39%, ο οποίος στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον Παύλο Πολάκη.

Να σημειωθεί, ότι εκλέγεται γυναίκα πρόεδρος στην Παγκρήτια Ένωση Αττικής μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

Η Ρένα Βασιλάκη είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Κατά την μακρά επαγγελματική της διαδρομή έχει διατελέσει επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων σε Γραφεία κορυφαίων Υπουργών, είναι στενή συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ διαθέτει μακρόχρονη πορεία στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά.

Όπως μαθαίνει το GOV NEWS, υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, καθώς, ο ΣΥΡΙΖΑ με «αιχμή του δόρατος» τον Κρητικό Παύλο Πολάκη, προσπάθησε να φέρει την Παγκρήτια Ένωση πιο κοντά στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σφακιανός πολιτικός και πολύ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μαζί με άτομα της εμπιστοσύνης του, είχε στην κυριολεξία «οργώσει» όλα τα Κρητικά στέκια της Αττικής το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να πείσει τους Κρητικούς που ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα να ψηφίσουν τον υποψήφιο της επιλογής του.

Ειδικά στην Ανατολική και Δυτική Αττική, αλλά και στον Πειραιά, όπου ζουν πολλοί Κρητικοί, ο Παύλος Πολάκης «πέρασε» από όλα τα στέκια και τους τοπικούς Κρητικούς Συλλόγους.

Εκ του αποτελέσματος, όμως, φαίνεται πως οι Κρητικοί της Αττικής δεν ακολούθησαν τον Σφακιανό πολιτικό και επέλεξαν την στενή συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, που αποτελεί, ίσως, τον πιο «σκληρό» πολιτικό αντίπαλο του Πολάκη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε χαριτολογώντας, ότι καλό θα είναι ο Άδωνης να αλλάξει εκλογική περιφέρεια και να «κατέβει» υποψήφιος στα Χανιά, γεγονός που μπορεί να θέσει εκτός Βουλής τον Πολάκη!

Όπως μαθαίνουμε το όλο θέμα σχολιάστηκε θετικά και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι Κρητικοί που ζουν στην Αττική διατηρούν πολύ στενούς δεσμούς με την Μεγαλόνησο και την επισκέπτονται πολύ συχνά.

Η συντριπτική πλειονότητά των Κρητικών που ζουν στην Αθήνα έχουν συγγενείς στην Κρήτη, επομένως, μπορούν να επηρεάσουν και την ψήφο των Κρητικών που ζουν μόνιμα στο νησί.

Μην ξεχνάμε ότι πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές…

ΚρήτηΠαγκρήτια Ένωση ΑττικήςΠαύλος ΠολάκηςΡένα ΒασιλάκηΣΥΡΙΖΑ