Ο Λαλιώτης, o Ρέππας, τα «παραγάδια» του Τσίπρα και η «ταραχή» στο ΠΑΣΟΚ

«Φωτιές» έχουν ανάψει στην Χαριλάου Τρικούπη οι πολλές «συναναστροφές» παλαιών κορυφαίων υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό, διότι, «εκπέμπονται» αρνητικά μηνύματα στην βάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Όταν για παράδειγμα, ο Κώστας  Λαλιώτης κάθεται δίπλα στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση και όταν συνομιλεί φιλικά με τον Γιώργο Κύρτσο, που προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την «πόρτα» που έφαγε από την ΝΔ, δεν είναι καλή εικόνα για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Επίσης,δεν είναι και ότι το καλύτερο για την Χαριλάου Τρικούπη να εμφανίζεται ο Δημήτρης Ρέππας -που αποτελεί ακόμη και σήμερα σημαντικό «χαρτί» για το ΠΑΣΟΚ- με τον πρώην υπουργό και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Χρήστο Σπίρτζη.

Να σημειωθεί, ότι και οι δύο προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από το «μπλοκ» του εκσυγχρονισμού.

Όσον αφορά στον Λαλιώτη, θα είναι ένας εκ των ομιλητών στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος είναι γνωστό πως «κινείται» στο στενό περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εν λόγω συναντήσεις έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς λίγο πριν από τις εκλογές, οι ψηφοφόροι του Κινήματος βλέπουν αγαπημένα τους πρόσωπα, που είχαν ψηφίσει στο παρελθόν, να βρίσκονται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μας έλεγαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η πολιτική πορεία του Λαλιώτη στις ημέρες μας είναι «διφορούμενη». Από την μία πλευρά προσπαθεί να πλησιάσει όσο γίνεται περισσότερο τον πρόεδρο Ανδρουλάκη και από την άλλη βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Ρέππα, αυτό που λένε από το περιβάλλον του προέδρου Ανδρουλάκη είναι ότι είναι «συνεπής πολιτικός» και δεν «πουλάει» το κόμμα που τον ανέδειξε.

«Απλά βγήκε για ένα φαγητό, τίποτα περισσότερο», λένε χαρακτηριστικά για το γεύμα με τον Σπίρτζη.

Όπως ακούγεται, όμως, έντονα, όσο πλησιάζουν οι εκλογές και τα ποσοστά του κόμματος βρίσκονται «κολλημένα» στο 10% με 12%, «μετράνε τα πάντα και όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ένα «πουλάκι» από την Κουμουνδούρου που είπε με νόημα στο GOVNEWS, ότι «ο Ρέππας είναι πολύ σοβαρός πολιτικός και κάθε κόμμα του δημοκρατικού τόξου θα τον ήθελε στις τάξεις του».

Επομένως, μάλλον ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έχει απλώσει τα «παραγάδια» του και όποιον πιάσει..

Δημήτρης ΡέππαςΚώστας ΛαλιώτηςΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑ