Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ τέως Βασιλιάς, η Δεξιά, το Κέντρο και η επιτυχία του Κυριάκου...

Ο τέως Βασιλιάς, η Δεξιά, το Κέντρο και η επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το θέμα είναι ξεκάθαρο, αλλά οι προθέσεις κάποιων υποδηλώνουν την επιδίωξη έντασης και επαναφορά του παρελθόντος στην παρούσα πολιτική κατάσταση, προκειμένου να προσελκύσουν ψήφους από τον λεγόμενο κεντρώο χώρο.

Με το που έγινε γνωστό ότι ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος βρίσκεται στην εντατική και πως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται, άρχισαν οι συσκέψεις σε κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να είναι έτοιμα να επωφεληθούν του γεγονότος.

Όλοι στην αντιπολίτευση ήταν βέβαιοι ότι ο πρωθυπουργός, υπό την πίεση της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, θα ενέδιδε και θα προχωρούσε σε κινήσεις που θα έδινα «τροφή» για σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτούργησε ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και απέφυγε τις «παγίδες» που έκρυβε ο θάνατος του Κωνσταντίνου.

Ο Κυριάκος έλαβε σωστές αποφάσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές από την πλειονότητα των «οπαδών» όλων των παρατάξεων.

Ακόμη και μεγάλη μερίδα «Βασιλικών», που δεν ανήκουν απαραίτητα στην ΝΔ, τόνισε ότι καλώς ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις, καθώς τυχόν πολιτικές «κόντρες» και συγκρούσεις κουκουλοφόρων με την αστυνομία, θα αμαύρωναν την εξόδιο ακολουθία, στην οποία μάλιστα αναμένεται να παραβρεθούν μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης και αρχηγοί κρατών.

Επομένως, το να έκλεινε το κέντρο της Αθήνας και να γέμιζε με αστυνομία, κουκουλοφόρους και δακρυγόνα δεν θα ήταν τιμητικό για την χώρα μας, αλλά ούτε για τον εκλιπόντα και την οικογένειά του, καθώς οι εικόνες από την κηδεία του τέως Βασιλιά αναμένεται να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επέτρεψε στην οικογένεια του εκλιπόντος να προβεί στα δέοντα ώστε να τιμήσει τον Κωνσταντίνο.

Αυτό ήταν αρκετό για να ικανοποιηθεί η δεξιά πτέρυγα του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά η κίνηση του πρωθυπουργού δημιούργησε αίσθημα ικανοποίησης στους πολίτες που «κινούνται» πολιτικά στον χώρο του κέντρου και οι οποίοι δεν θα ήθελαν να δουν στρατό, αγήματα να αποδίδουν τιμές και όλα τα σχετικά.

Τώρα όσον αφορά αυτούς που «τρώγονται» με τα ρούχα τους και ασκούν κριτική για δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, θα αναφέρουμε το αυτονόητο!

Η ΝΔ, όπως γνωρίζουν οι πάντες, ανήκει στον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς!

Επομένως, στο κόμμα υπάρχουν κεντρώοι, αλλά και Δεξιοί!

Και αυτό είναι το πολύ δύσκολο κομμάτι που πρέπει να διαχειριστεί κάθε πρόεδρος της ΝΔ. Δηλαδή, να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη του κέντρου και της δεξιάς. Δεν είναι εύκολο και γι’ αυτό όλοι μέσα στη ΝΔ δίνουν συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει καταφέρει να πορευτεί τόσο χρόνια στο τιμόνι της «γαλάζιας» παράταξης χωρίς ιδιαίτερα εσωκομματικά προβλήματα.

Μάλιστα, ο Μητσοτάκης έχει κατορθώσει και έχει περιορίσει το κομμάτι της ακροδεξιάς και έχει παρέμβει άμεσα σε ακραίες περιπτώσεις, όπως όταν διέγραψε χωρίς σκέψη τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. 

Εξάλλου, οι εσωκομματικές τάσεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

Για παράδειγμα, στον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα εσωκομματικά προβλήματα και καθημερινά ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει τις απαιτούμενες ισορροπίες.

Και αυτό, διότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα κομμάτι της λεγόμενης άκρας αριστεράς, το οποίο εκφράζει πολύ ανατρεπτικές απόψεις, που δεν συνάδουν με το Σύνταγμα και την δημοκρατία στη χώρα μας.

Αυτό, όμως δεν καθιστά τον Αλέξη και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, ένα ακραίο αντιδημοκρατικό κόμμα.

Αυτά, για να ξέρουμε επιτέλους τι λέμε και τι πράττουμε σε αυτή τη χώρα.

Τα υπόλοιπα, εν καιρώ…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας