Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Κασιδιάρης, ο Τσίπρας, η τακτική του «όχι σε όλα» και το...

Ο Κασιδιάρης, ο Τσίπρας, η τακτική του «όχι σε όλα» και το «κέντρο» που χάνεται

Η «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», όπως έλεγαν οι παλαιοί πολιτικοί, επικράτησε της λογικής και της συναίνεσης σε ένα θέμα που αφορά πρωτίστως την δημοκρατία στην χώρα μας.

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την απαίτηση της συντριπτικής πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, προώθησε τροπολογία που βάζει τέλος στα όνειρα του Ηλία Κασιδιάρη για είσοδο εκ νέου στη Βουλή ενός ναζιστικού μορφώματος.

Η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν και ο ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή του προέδρου Αλέξη, επέλεξε να τοποθετηθεί με το ουδέτερο «παρών».

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προχώρησε σε περαιτέρω βελτιώσεις που πρότειναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να μην υπερψηφίσουν.

Όπως υπογράμμιζαν στελέχη όλων των κομμάτων χθες το βράδυ, η τακτική του «όχι σε όλα» που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί σε κάποιο κέρδος για την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αντίθετα επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Και αυτό, διότι δημιουργεί δυσαρέσκεια στο «κομμάτι» του μετριοπαθούς κεντρώο χώρου.

«Όσοι ανήκουν στην κεντροαριστερά θα ήθελαν μια ευθεία καταδίκη των ναζιστών και του Κασιδιάρη από όλα τα κόμματα της Βουλής», έλεγαν χαρακτηριστικά χθες στους διαδρόμους της Βουλής, στα «πηγαδάκια» που σχημάτισαν οι βουλευτές μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Μάλιστα, στα συγκεκριμένα «πηγαδάκια» συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που άκουγαν χωρίς να μιλάνε.

Εξάλλου, δεν είναι «κρυφό» πως στην Κουμουνδούρου υπάρχουν αντίθετες απόψεις από εκείνες που εκφράζουν ο πρόεδρος Αλέξης και οι στενοί του συνεργάτες.

Για το συγκεκριμένο θέμα, απ’ ότι μαθαίνει η στήλη μας, είχε γίνει συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του προέδρου, με κάποια στελέχη να λένε ευθέως ότι στο ζήτημα Κασιδιάρη θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει μια σαφή θέση και να μην δηλώσει «παρών».

Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι οι απόψεις των συγκεκριμένων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ελήφθησαν υπόψη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Για να δούμε που θα οδηγήσει η εμμονή στο «όχι».

Πάντως το πολύ το «Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς…».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας