Η Εκκλησία, το Άγιο Όρος, οι ακραίοι κύκλοι που «οργιάζουν» και η είσοδος στη Βουλή

Μια πολύ «παράξενη» κατάσταση διαμορφώνεται στα «πολύ» δεξιά της πολιτικής σκηνής της χώρας μας.

Άτομα της άκρας δεξιάς, έχουν προχωρήσει σε συνεργασία με ακραίους κύκλους από την Εκκλησία της Ελλάδας και με ακραίες «φωνές» από το Άγιο Όρος και άλλα μοναστήρια, δημιουργώντας τις συνθήκες για εκπροσώπηση στη νέα Βουλή.

Χαρακτηριστικό της έκτασης που έχει λάβει το όλο θέμα, είναι η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος με αυστηρό μήνυμα του ζήτησε τα μέλη της εκκλησιαστικής κοινότητας, Μητροπολίτες, Ιερείς και μοναχοί, να μην εμπλέκονται με την πολιτική.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας, κάποιες μονές στο Άγιο Όρος λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα του κόμματος «ΝΙΚΗ», εκφράζοντας ακραίες θρησκευτικές και πολιτικές θέσεις.

Αποτελεί κοινό μυστικό στην Αθωνική Πολιτεία ότι οι μονές Φιλοθέου και Καρακάλλου στηρίζουν τη «Νίκη».

Μάλιστα, ο αδερφός του ηγούμενου της Μονής Φιλοθέου, Νικόδημου, ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα «ΝΙΚΗ».

Να σημειωθεί, πως η Μονή Φιλοθέου είναι γνωστή για τις φιλορωσικές της σχέσεις και ο ηγούμενος Νικόδημος διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος την επισκέφτηκε δύο φορές τελευταία, το 2020 και το 2021, ενώ ο αδερφός του βοηθά στις αναστηλωτικές εργασίες τμήματος του μοναστηριού.

Επομένως, πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν, ότι το κόμμα «ΝΙΚΗ», αν μπει τελικά στη Βουλή, θα λειτουργήσει ως «Δούρειος Ίππος» του Πούτιν και θα εκφράζει φιλορωσικές θέσεις, ακόμη και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Χαρακτηριστικό της ακραίας κατάστασης που επικρατεί σε κάποια μοναστήρια στο Άγιο Όρος είναι πως, κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν δέχονταν να κάνουν εμβόλια, γεγονός που οδήγησε στο θάνατο πολλούς μοναχούς.

Σύμφωνα με καλές πηγές της στήλης μας, ένας από τους λόγους που επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Άγιο Όρος είναι και αυτός.

Θέλει να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει εντός της μοναστηριακής κοινότητας και να προλάβει χειρότερες εξελίξεις.

Η ουσία είναι πως, οι πολίτες πρέπει να είναι «υποψιασμένοι» και καλά ενημερωμένοι για τα κόμματα που ψηφίζουν, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως αυτό της Χρυσής Αυγής, στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ήμαρτον Κύριε…

Άγιο ΌροςΑρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝΙΚΗΡωσία