Παραίτηση Τσίπρα: Για να δούμε τι «γεύση» θα έχει η «σκορδαλιά, χωρίς σκόρδο»

Αποτελεί γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας σκεπτόταν πολύ σοβαρά να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την επιθυμία του για αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος, όπως είχε επισημάνει με αποκλειστικό ρεπορτάζ το GOV NEWS, την είχε εκφράσει αμέσως μετά την τεραστίων διαστάσεων ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαΐου.  

Εκείνο το βράδυ της Κυριακής, τόσο η σύζυγός του, όσο και οι πολύ στενοί συνεργάτες του, που μαζί παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών στο σπίτι του, τον έπεισαν να μην παραιτηθεί

Η δεύτερη όμως, μεγάλη ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και οι ισχυρές «αναταράξεις» που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άφησαν άλλη επιλογή στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μαζί με το «μαξιλάρι» του, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποφάσισε να παραιτηθεί. 

Κατ’ αρχάς, η απόφασή του δημιουργεί νέα δεδομένα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όλες και όλοι, θα δουν από πολύ κοντά πως «είναι η σκορδαλιά, χωρίς σκόρδο», όπως είχε τονίσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, χαριτολογώντας, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει σε περίπτωση μεγάλης ήττας του κόμματός του. 

Η ιστορική αλλαγή σελίδας στη Κουμουνδούρου, δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις, που οδηγούν σε «αχαρτογράφητα νερά»

Και αυτό διότι, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο φυσικός ηγέτης του κόμματος, που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% και τον οδήγησε στη διακυβέρνηση της χώρας, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στην ιστορία του τόπου. 

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, «ανοίγει» τον δρόμο της διαδοχής, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. 

Τώρα, θα κληθούν στην πράξη και όχι στα λόγια, όπως έπρατταν μέχρι πρότινος, όλες οι «συνιστώσες» να βγουν μπροστά και να πείσουν τη βάση του κόμματος, πως μπορούν να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως επιβάλλεται να πράττει κάθε «στρατηγός» που χάνει ιστορικές μάχες, παραιτήθηκε, αλλά για την τεράστια ήττα δεν ευθύνεται μονάχα αυτός.

Ευθύνονται όλα τα στελέχη και ειδικά τα προβεβλημένα. Μερίδιο ευθύνης φέρουν όλες και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Και ένα από τα ζητούμενα της επόμενης ημέρας είναι αν το επόμενο χρονικό διάστημα, στις διεργασίες που θα οδηγήσουν στις εσωκομματικές εκλογές, θα παραδεχθούν τα λάθη που έχουν κάνει

Θα αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί ή θα αρχίσουν να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στο άλλο, με αποτέλεσμα να υπάρχει «εμφύλιος», διχασμός και χάος

Αν υπάρξει σφοδρή «σύγκρουση», μεταξύ των εσωκομματικών «τάσεων» του κόμματος, με μαθηματική ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί στο γκρεμό και θα επιστρέψει στα «πέτρινα» χρόνια του 3%. 

Φυσικά, αν συμβεί αυτό, μάλλον θα αρχίσουν να ανοίγουν… σαμπάνιες στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, θα «μετακομίσει» στο ΠΑΣΟΚ. 

Εξάλλου, μην ξεχνάμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «γιγαντώθηκε», όταν υπήρξε μαζική «μετατόπιση» από την Χαριλάου Τρικούπη στην Κουμουνδούρου, από το 2012 μέχρι και το 2015. 

Η ουσία είναι μια: ήρθε η ώρα της αλήθειας στον ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα θα πρέπει να αποδείξουν όσοι διαφωνούσαν με την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών. 

Οι υποψήφιοι «δελφίνοι» είναι γνωστοί, αλλά αναμένεται να υπάρξουν και εκπλήξεις

Όπως έχουμε γράψει το GOV NEWS, μπροστά θα βγει η Έφη Αχτσιόγλου, η «Ομπρέλα», με επικρατέστερο υποψήφιο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ δεν αποκλείεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, ο  Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που επανεμφανίσθηκε τελευταία. 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση της Ρένας Δούρου και της ομάδας της, η οποία διαθέτει μεγάλο έρεισμα στη βάση του κόμματος.  

«Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας»… 

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ