Η προϊστορία δείχνει… τελικό, η παράδοση της Αργεντινής στα πέναλτι

Η Αργεντινή… ίδρωσε αλλά τελικά κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποκλείοντας την Ολλανδία. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι, παρά τις τάσεις… αυτοκαταστροφής πήρε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (4-3, κ.α. και παρ. 2-2) την πρόκριση στους «4» και μεθαύριο (13/2) απέναντι στην Κροατία θα διεκδικήσει την συμμετοχή της στον τελικό. 

Μια πρόκριση πάντως που δείχνει… τελικό! Μέχρι στιγμής, στην ένδοξη Ιστορία της η Αργεντινή δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στη φάση των ημιτελικών. Οσες φορές έχει περάσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου, έχει εξασφαλίσει στη συνέχεια το εισιτήριο για τον τελικό.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ένα ματς της Αργεντινής σε Παγκόσμιο Κύπελλο έφτασε στα πέναλτι. Η «αλμπισελέστε» φαίνεται πως είναι… ειδική από την «άσπρη βούλα», καθώς τις τέσσερις φορές που βρέθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» βγήκε νικήτρια, τις τρεις.

Η αρχή έγινε το 1990 όταν στα προημιτελικά η Αργεντινή επικράτησε με 3-2 στα πέναλτι της Γιουγκοσλαβίας. Η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε λήξει ισόπαλη 0-0. Το 1998 ο αγώνας με την Αγγλία ήταν μεγάλο ντέρμπι και οδηγήθηκε στα πέναλτι (2-2 κ.α.). Νικητές βγήκαν οι Λατινοαμερικάνοι με 4-3.

Το 2006 η Γερμανία… επιβίωσε στα πέναλτι, καθώς επικράτησε με 4-2 (1-1 κ.α.) και αυτός, ήταν ο μοναδικός αποκλεισμός της Αργεντινής στα πέναλτι.

Τέλος, το 2014 η Αργεντινή επικράτησε πάλι στα πέναλτι της Ολλανδίας με 4-2 (0-0) και έφτασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι διοργάνωση… παρά διοργάνωση, η Αργεντινή οδηγεί έναν αγώνα στα πέναλτι. Επίσης, τις δύο τελευταίες φορές που έφτασε στον τελικό είχε αντίπαλο την Γερμανία και ηττήθηκε σε αμφότερες, αλλά… ευτυχώς για την παρέα του Μέσι, η ομάδα του Χάνσι Φλικ, αποκλείσθηκε νωρίς στα γήπεδα του Κατάρ.

Λιονέλ Μέσι