Αποκάλυψη: Αξιοποιεί την εντολή ο Τσίπρας – Τα πρώτα ονόματα για τα κρίσιμα υπουργεία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας την Κυριακή 21 Μαϊου.

Και μπορεί οι κάλπες να ανέδειξαν μεγάλο νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εδρών, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αντιθέτως, όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας, πάρα την πικρία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, κατάφερε να ανασυνταχθεί άμεσα και με κινήσεις-ματ έπεισε τους ηγέτες των υπολοίπων κομμάτων να τον εμπιστευτούν, σε μια προσπάθεια να μην επιτραπεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρεθεί για δεύτερη τετραετία στον πρωθυπουργικό θώκο, γεγονός που θα απειλούσε την πολιτική ύπαρξη αρκετών εξ αυτών.

Όλα μαζί τα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό εδρών και έχουν φυσικά την πλειοψηφία να κυβερνήσουν χωρίς εμπόδια.

Το σχέδιο που σας αποκαλύπτουμε σήμερα είναι τόσο προχωρημένο που έχουν ήδη συμφωνηθεί οι άνθρωποι που θα αναλάβουν τα ηνία σε κρίσιμα υπουργεία.

Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν ποιοι θα ηγηθούν της προσπάθειας να επιστρέψει η χώρα στον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο και να απαλλαγεί από την δεξιά και τους εκπροσώπους της.

Υπουργός Οικονομικών: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι είναι ένας “μάγος” της πολιτικής σκηνής. Όλοι θυμόμαστε άλλωστε τον μαγικό τρόπο με τον οποίο μετέτρεψε το “Όχι” του δημοψηφίσματος σε “Ναι” μέσα σε μερικές ώρες. Προσπαθώντας λοιπόν να πετύχει ευρύτερες συνεργασίες απευθύνθηκε σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει τη θέση, την έχει υπηρετήσει με τεράστια επιτυχία και μάλιστα έχει σχέδιο για να οδηγήσει τη χώρα και την ελληνική οικονομία στην επόμενη ημέρα. Ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας λοιπόν είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο αρχηγός του Μέρα 25 δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή και ετοιμάζεται, αν και εξωκοινοβουλευτικός, να αναλάβει το «καυτό» αυτό υπουργείο. Βασικό του σχέδιο η έξοδος της Ελλάδας από την σκληρή κηδεμονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η απαγκίστρωση από το ευρώ που τόσο κακό έκανε στη χώρα. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η χώρα θα υιοθετήσει ως νόμισμα τη “Δήμητρα”, με το οικονομικό επιτελείο να έχει αναλάβει ήδη την μετατροπή των τιμών με τις νέες ισοτιμίες που θα προκύψουν.

Υφ. Οικονομικών: Θεανώ Φωτίου. Γνωστή από την επιτυχημένη της θητεία στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μην γνώριζε να απαντήσει στον κύριο Καμίνη που “εξαφανίζονται” οι πρόσφυγες αφού λιαστούν στον αθηναϊκό ήλιο, γνωρίζει όμως τον τρόπο να μην εξαφανίζονται τα ευρώ από τις τσέπες των πολιτών. Η ίδια έχει εμπνευστεί και εκφράσει στο παρελθόν το οικονομικό σχέδιο με κωδικό όνομα “γεμιστά” και τώρα αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη στο δύσκολο έργο του. Πρώτη της αποστολή η εκπόνηση του σχεδίου φορολόγησης της μεσαίας τάξης, την οποία η ίδια όρισε στις 5000 ευρώ (425 ευρώ τον μήνα) προκειμένου οι έχοντες να μην απολαμβάνουν πλέον δωρεάν υπηρεσίες όπως η υγεία και η παιδεία εις βάρος των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Υπ. Εργασίας: Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο άνθρωπος, ο αγωνιστής, ο οραματιστής. Μπορεί να βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το αίμα μπορεί να γίνει νερό. Ο εμπνευστής του “νόμου Κατρούγκαλου” επιστρέφει σαν έτοιμος από καιρό για να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση. Πρώτο του σχέδιο η επαναφορά της φορολόγησης 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες. Η κίνηση αυτή, εκτός από οικονομικά οφέλη, θα έχει και εκ-παιδευτικό χαρακτήρα προς τους αχάριστους αυτούς συμπολίτες μας που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 52%.

Υπουργός Πολιτισμού: Έλενα Ακρίτα. Επιτέλους, η χώρα μας επιστρέφει στην βαριά κουλτούρα και το επίπεδο. Ποιος δεν έχει δει το “Βέρα στο δεξί”; Ποιος δεν συγκινήθηκε από τις τηλεοπτικές περιπέτειες του Αλέξανδρου Σταύρου και της Μαριάννας Τουμασάτου, οι οποίοι επηρεάστηκαν τόσο από το μαγικό σενάριο της Έλενας Ακρίτα που παντρεύτηκαν και στην κανονική ζωή; Κανείς. Η Έλενα της καρδιάς μας και των social media έρχεται να δώσει τέλος στη θολοκουλτούρα όψιμων υπερασπιστών της δημοκρατίας όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, κι αφού πέταξε στην πυρά τους δίσκους του γνωστού καλλιτέχνη λες και αν τους έπαιζε ανάποδα θα ακούγονταν σατανικά μηνύματα, θα εφαρμόσει το δικό της face control στον χώρο των τεχνών. Οι παραβάτες θα διαπομπεύονται μέσω φαρμακερών αναρτήσεών της σε Facebook και Twitter.

Yπουργός Παιδείας: Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την έκπληξη και θα τοποθετήσει δίδυμο-φωτιά στο συγκεκριμένο υπουργείο. Νίκος Φίλης και Μαρία Ρεπούση έρχονται να κάνουν την διαφορά και να ετοιμάσουν τα σχολικά βιβλία που θα διαμορφώσουν την αυριανή γενιά. Αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στις στρεβλές αντιλήψεις του παρελθόντος, θα διδάξουν στα παιδιά μας την ιστορική αλήθεια για την «εθνοκάθαρση» των Τούρκων εναντίον των Ποντίων και τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης.

Υπουργός Άμυνας: Δεν είναι επειδή τον συνδέει συγγενική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Γεώργιος Τσίπρας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση. Θα έρθει να βάλει τέλος σε σπατάλες κρατικού χρήματος και αγορές μαχητικών αεροσκαφών και φρεγατών, υπηρετώντας το δόγμα «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Υπουργός Επενδύσεων: Κατερίνα Νοτοπούλου. Νέα και δυναμική, θα αναλάβει να βάλει στη θέση τους όλους τους… Τσέο των μεγάλων εταιρειών και να τους πείσει να επενδύσουν στη χώρα μας.

Υπουργός Εξωτερικών: Για το τέλος κρατήσαμε την πραγματική «βόμβα». Την κρίσιμη αυτή θέση αναλαμβάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να προσδώσει την ανάλογη βαρύτητα. Παίρνοντας την σκυτάλη από τον Νίκο Δένδια, θα προσπαθήσει να «σβήσει» την «μαύρη σελίδα», που ζήσαμε, με τον πρώην υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας να μη… σέβεται την τουρκική φιλοξενία και να ταπεινώνει τον Τούρκο ομόλογό του μέσα στην Άγκυρα. Έχοντας τεράστια εμπειρία σε επαφές με ξένους ηγέτες, την οποία απέκτησε από την περήφανη διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2015, και «όπλο» του την εξαιρετική χρήση ξένων γλωσσών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να γίνει η εικόνα της χώρας μας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Οι θέσεις των υπολοίπων υπουργείων αναμένεται να καθοριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης να θεωρείται θέμα ημερών. Απολαύστε υπεύθυνα.

* Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν αποτελεί πραγματικό ρεπορτάζ. Έχει γραφτεί καθαρά για χιουμοριστικούς λόγους και δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανέναν από τους ανθρώπους που αναφέρονται σε αυτό.

Αλέξης ΤσίπραςΓιάνης ΒαρουφάκηςΕκλογές 2023θεανω φωτιουΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία