ΔΥΠΑ: Στόχος οι 500.000 πιστοποιημένες ψηφιακές δεξιότητες έως 2025

Ο «Φάρος» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «φωτίστηκε» με λαμπρές προσωπικότητες που ανέλυσαν τι χρειάζεται για να ενισχυθεί η Ελλάδα με δεξιότητες, για ένα βιώσιμο μέλλον.

Αναλυτικότερα, το σημαντικό έργο που έχει ήδη υλοποιήσει στον τομέα της κατάρτισης και τα φιλόδοξα προγράμματα που προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον παρουσίασε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της ΔΥΠΑ και Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων στην εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ήδη 260.000 Έλληνες έχουν ολοκληρώσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και έχουν ήδη λάβει πιστοποιήσεις. Από αυτούς το 68% ήταν γυναίκες, 69% διάλεξαν προγράμματα που αφορούσαν σε ψηφιακές δεξιότητες, το 50% ήταν απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το 42% ήταν απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ το 58% των καταρτιζόμενων ζούν εκτός Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. «Είναι σημαντικό γιατί τα 2/3 των ανέργων είναι γυναίκες», τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Διαβάστε περισσότερα για τη ΔΥΠΑ στο emea.gr

Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)ΔΥΠΑΣπύρος Πρωτοψάλτηςψηφιακές δεξιότητες