Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαINZEB: Διαδικτυακή εκδήλωση του Συμφώνου για το Κλίμα

INZEB: Διαδικτυακή εκδήλωση του Συμφώνου για το Κλίμα

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 20 Ιουνίου και θα παρουσιάσει επιτυχημένα κυκλικά έργα και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που αποτελούν παραδείγματα βιώσιμης ανάπτυξης

Διαδικτυακή εκδήλωση του Συμφώνου για το Κλίμα διοργανώνει ο οργανισμός INZEB με Θέμα: «Από τα Απόβλητα στον Πλούτο: Η Δύναμη της Κυκλικής Οικονομίας». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, στις 16:00 – 17:30 και θα παρουσιάσει επιτυχημένα κυκλικά έργα και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που αποτελούν παραδείγματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου στην 90λεπτη διαδικτυακή εκδήλωση «Από τα Απόβλητα στον Πλούτο: Η Δύναμη της Κυκλικής Οικονομίας» που διοργανώνει ο οργανισμός μας INZEB, με την ιδιότητα του Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα, θα εστιάσει στην ενημέρωση του κοινού για την κυκλική οικονομία και τον οικολογικό σχεδιασμό, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της βιωσιμότητας.

Στόχος της εκδήλωσης σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες να ενσωματώσουν τις κυκλικές αρχές στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων. Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα κατανοήσουν την έννοια της κυκλικής οικονομίας και θα συμβάλλουν σε μια συλλογική προσπάθεια για την προώθηση πρακτικών κυκλικής οικονομίας στο δίκτυό τους, για ένα βιώσιμο μέλλον.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει καταλύτη για νέα κυκλικά έργα και θα προωθήσει συνεργασίες με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και με υποστηρικτές των πολιτικών που αφορούν την κυκλική οικονομία.

Ακόμα να οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν μια καλή ευκαιρία να δικτυωθούν με εμπειρογνώμονες, να μάθουν από σημερινά παραδείγματα και να ανακαλύψουν επιχειρηματικά μοντέλα που προωθούν τη βιωσιμότητα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές ο Δρ. Κωνσταντίνος Ψωμόπουλος, Πρεσβευτής του Συμφώνου για το Κλίμα, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τμήμα Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και Τομεάρχης Κυκλικής Οικονομίας, Εκπρόσωπος του ΠΑΔΑ στο Forum Κυκλικών Πόλεων, Αντιπρόεδρος του WTERT Greece, Ειδικός σε θέματα οικολογικού σχεδιασμού προϊόντων και συστημάτων υλικών και ανάκτησης ενέργειας από απόβλητα, ο Δρ. Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρεσβευτής του Συμφώνου για το Κλίμα, Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής, Αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού “Κυκλική Οικονομία και Βιωσιμότητα”, Ειδικός σε θέματα Tεχνητών Υγροτόπων και Λύσεων βασισμένων στη Φύση, και ο Νάσος Μάκιος, Πρεσβευτής του Συμφώνου για το Κλίμα της ΕΕ, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος “KLIMIS”, MSc στη Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Αειφόρο Ανάπτυξη.

Η Αλίς Κοροβέση, Διευθύνουσα Σύμβουλος του INZEB θα προλογίσει και θα συντονίσει την εκδήλωση. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του INZEB.

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση απαιτείται εγγραφή, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εδώ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Τι είναι το EU Climate Pact

Το Σύμφωνο για το Κλίμα (EU Climate Pact) αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης για το Κλίμα (DG Clima) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission). Το Σύμφωνο είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας με στόχο να στηρίξει την ΕΕ να πετύχει τον στόχο της να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Η εκδήλωση αναμένεται να συμβάλει στη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον τομέα του κλίματος και να κινητοποιήσει τους πολίτες να αναλάβουν ενεργό δράση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας