Γ. Μανιάτης: «Στις περιοδείες εισπράττω κλίμα δευτέρου κόμματος με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση»

«Στις περιοδείες που κάνω εισπράττω ένα κλίμα δευτέρου κόμματος με μια διαρκώς αυξανόμενη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία των ανθρώπων τους οποίους συναντώ, είπε ο Γιάννης Μανιλατης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στα στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm.

«Είμαι πατριώτης Έλληνας και πατριώτης ευρωπαίος άρα με εξωστρέφεια, με κοσμοπολιτισμό και με μια αυτοπεποίθηση ότι και η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορεί να πάει καλύτερα». 

Αναφορικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα 

«Πρόκειται για κοιτάσματα εκτιμώμενης ακαθάριστης αξίας 250 δις €, λεει η κρατική αρχή Υδρογονανθράκων, και η εκτίμηση είναι ότι αυτά τα 250 δις αν πάμε με σοβαρότητα μπορούν τα επόμενα 25 χρόνια να φέρουν δημόσια έσοδα της τάξης 60 με 70 δις € γιατί τα υπόλοιπα είναι κέρδη των εταιρειών». 

ΔΗΜ: Ο κ. Βελόπουλος λεει ότι τα 60 δις θα τα δώσει σε εννέα μήνες.

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Δεν θέλω καμία συσχέτιση αυτών που λεω με οτιδήποτε λεει ο οποιοσδήποτε αρχηγός. Απαντώ με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί. Η αξιοποίηση ενός κοιτάσματος κρατάει περίπου κατά μέσο όρο μια τριακονταετία. Για να αρχίσουμε να εισπράττουμε τα πρώτα έσοδα από τις πιο ώριμες περιοχές μας που είναι η Νότια Κρήτη, τα Ιωάννινα και το Κατάκολο θα πρέπει να προηγηθούν οι πρώτες δοκιμαστικές γεωτρήσεις και στη συνέχεια σε 2-3 χρόνια να γίνουν οι παραγωγικές γεωτρήσεις οι οποίες στη συνέχεια θα αρχίσουν σιγά -σιγά να φέρνουν έσοδα άρα ετά από 4-5 χρόνια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό το πολύ σπουδαίο κοινωνικό και αναπτυξιακό ζήτημα  δεν πρέπει να μπει ποτέ στην μέγγενη της τρέχουσας μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.  

Η Ευρώπη έχει ξεκαθαρίσει ότι μέχρι το 2050 θα χρειαζόμαστε πολλές-πολλές ποσότητες φυσικού αερίου που θα το χρησιμοποιήσουμε ως καύσιμο μετάβασης ώστε το 2050 ελπίζουμε να πετύχουμε στο στόχο που είναι το 80-90% του ηλεκτρισμού μας  να προέρχεται από πράσινες ενέργειες. Το φυσικό αέριο το χρειαζόμαστε γιατί άλλες επιλογές είναι είτε πυρηνικά είτε άνθρακας. Το φυσικό αέριο είναι εδώ, είναι δωρεάν, είναι δικό μας θέλει με απόλυτη περιβαλλοντική αυστηρότητα να κάνουμε  αυτό που πρέπει.

Γιάννης ΜανιάτηςευρωεκλογεςΠΑΣΟΚ