Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οικονομία και ακρίβεια τα βασικά προβλήματα

Ακρίβεια και οικονομία είναι τα δύο βασικά προβλήματα που απασχολούν τους καταναλωτές, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Τ/Σ MEGA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες αφορούν την οικονομική τους κατάσταση, με την ακρίβεια και την οικονομία να φτάνουν στο 60% των ερωτηθέντων.

  • Ακρίβεια
  • Οικονομία
  • Κρίση των θεσμών
  • Ανεργία
  • Εγκληματικότητα

Ως προς τις επιδόσεις της κυβέρνησης και εδώ έχουμε μια εικόνα που είχε καταγραφεί και σε προηγούμενες έρευνες. Οι πολίτες εκτιμούν θετικά τις κυβερνητικές επιδόσεις σε θέματα όπως η προσέλκυση τουρισμού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αμυντική θωράκιση και η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Από την άλλη, οι πολίτες δείχνουν δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση σε θέματα όπως η εγκληματικότητα (78% αρνητικές γνώμες), η αντιμετώπιση της διαφθοράς (74% αρνητικές γνώμες), η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (70% αρνητικές γνώμες).

Στη γενική πορεία της χώρας οι πολίτες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση, στοιχείο που με μικρές διακυμάνσεις είναι σταθερό σε όλες τις έρευνες.

 

Σημειώνεται ότι οι αρνητικές γνώμες για τις κυβερνητικές επιδόσεις στα ζητήματα του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας παραμένουν σταθερά πολύ υψηλές όλους τους τελευταίους μήνες, δείχνοντας και την αποτυχία των όποιων «διορθωτικών» πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων.

Metron AnalysisακρίβειαΔημοσκόπησηΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ