ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η πρωτιά στις ευρωεκλογές

Πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε τόσο προς τους στενούς συνεργάτες του όσο και προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος πως στόχος είναι η πρωτιά στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κασσελάκης, μετά και την δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ όπως καταγράφεται στα πρόσφατα ευρήματα, θέτει ως στόχο ένα ποσοστό πάνω από 17,8%.

Ο τρόπος για να επιτευχθεί

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία στα χέρια του, που δείχνουν ότι ανοίγει η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ και επενδύει στη φθορά αλλά και στη ψήφο διαμαρτυρίας των ευρωεκλογών. Παράλληλα, προσπαθεί να δημιουργήσει τις βάσεις για την επερχόμενη τριετία -το 2027 είναι να γίνουν οι εκλογές- και να πετύχει μια διαφορά κάτω από τις 12 μονάδες που μπορεί να θέσει και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #17

Βέβαια, παραμένει ζητούμενο πως τα στελέχη θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Επικοινωνιακά ο πρόεδρος του κόμματος έχει βρει τον τρόπο να τραβάει τα βλέμματα πάνω του αλλά και μια νέα τακτική απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ότι «ο κ. Μητσοτάκης τρέχει σε έναν αγώνα στίβου μόνος του, χωρίς αντίπαλο και κινδυνεύει να έρθει δεύτερος», εννοώντας προφανώς πως η φθορά του δεν θα οφείλεται στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έμπειροι δημοσκόποι επισημαίνουν ότι το χρονικό διάστημα είναι πολύ σύντομο για να δημιουργηθούν σταθερές σχέσεις με το κοινό που απευθύνεται το κόμμα. Υπάρχει ένα μεγάλο απογοητευμένο κοινό που ψάχνει να βρει πολιτική στέγη και φαίνεται ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να πάρει τη ψήφο τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δώσει έμφαση στο πεδίο της οικονομίας, ειδικότερα στο φορολογικό και στην ακρίβεια, αλλά και στις παρακολουθήσεις, στο κράτος δικαίου και τα Τέμπη.

Ακόμη, φαίνεται πως υπάρχει μια σημαντική βελτίωση στο γραφείο Τύπου που δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο απέναντι στην κυβέρνηση.

Το ευρωψηφοδέλτιο

Η ειδική εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με τους επιτελείς να επιμένουν πως πρέπει να δοθεί έμφαση όχι μόνο στα γνωστά στελέχη και στις αναγνωρίσιμες προσωπικότητες αλλά και σε πολλά σημαντικά πρόσωπα που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Μεταξύ αυτών, είναι ο Αύγουστος Πανταζίδης, πιλότος – δύτης, ο οποίος έχει επιλεγεί στο πλήρωμα υποψηφίων αστροναυτών στις ΗΠΑ, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της πρώην βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα, διδάκτωρ Βιολογίας, ζωγράφος – ποιητής και μέλος του σωματείου ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις αλλά και η Ελένη Χατζηχρήστου, διδάκτωρ αστροφυσικός που έχει εργαστεί και στο Yale.

Δημοσιεύτηκε στο 17ο τεύχος της digital εφημερίδας «GOVnews Weekly» – Διαβάζεται με ένα κλικ!

ευρωεκλογεςΣτέφανος ΚασσελάκηςστόχοςΣΥΡΙΖΑΤέμπη