Ο Γιώργος Αυτιάς στο GovNews: «Δεν υπάρχουν φαβορί, αν δεν πέσει η ψήφος στην κάλπη»

 

Η υποψηφιότητά του Γιώργου Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είχε προαναγγελθεί στα τέλη Φεβρουαρίου,κατά την κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών και Ιδιωτικών Θαλαμηγών, όπου ήταν επίτιμος προσκεκλημένος.

«Πριν αποχωρήσω από αυτό το επάγγελμα, πριν μου κάνει την τιμή η χώρα να φορέσω τη φανέλα της εθνικής, γιατί εκεί δίνεις αγώνα για την κοινωνία. Δεν σκόπευα να πω τίποτα. Δεν είμαι πολιτικός, βρε παιδιά. Πρέπει όμως να πάει εκεί τουλάχιστον ένας που να ξέρει οικονομικά» είχε δηλώσει παίρνοντας το μικρόφωνο.

«Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε ο δημοσιογράφος, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους ομογενείς.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με αρκετές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2000 τιμήθηκε ως “Δημοσιογράφος της χρονιάς” από το Ίδρυμα Μπότση και στη συνέχεια από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Έχει εργαστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, κάνοντας οικονομικό ρεπορτάζ και συμμετέχοντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα”. Από το 2012 μέχρι σήμερα παρουσίαζε την εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» κάθε Σαββατοκύριακο στον Σκάι.

Δημοσιογράφος με μακρόχρονη πορεία, είναι από τους μοναδικούς παρουσιαστές με τόσο μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό, γεγονός που έχει αποτυπωθεί στα νούμερα τηλεθέασης, αφού έχει χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες μπαίνοντας τόσα χρόνια μέσω της εκπομπής του στα σπίτια τους με τον μοναδικό του τρόπο και τις ιδιαίτερες γνώσεις του. Και αυτό τον καθιστά φαβορί στις Ευρωεκλογές.

 

Είστε φαβορί για τις Ευρωεκλογές. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας με την είσοδό σας στην Ευρωβουλή και πώς θεωρείτε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα βασικά προβλήματα των Ελλήνων, ένα εκ των οποίων είναι και η ακρίβεια;

Δεν υπάρχουν φαβορί, αν δεν πέσει η ψήφος στην κάλπη. Με τιμά δημοσκοπικά η πρώτη θέση αλλά η κάλπη είναι άδεια. Οι ψήφοι είναι 4. Μία ψήφο ζητώ από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για να πετύχουμε μαζί διεκδικήσεις στην Ευρώπη. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Ευρωβουλή χρειάζεται μάχη και πείσμα. Έχω αποδείξει 34 χρόνια στη διεκδίκηση μέσω τηλεόρασης ότι μπορώ. Γι’ αυτό ζητώ την στήριξη των συμπολιτών μου.

Έχετε μία ιδιαίτερη επαφή με τους πολίτες. Από τη συναναστροφή σας μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας ποια μηνύματα σας ζητούν να περάσετε στην Ευρωβουλή;

Αυτή η σχέση με τους πολίτες είναι συναρπαστική! Συναντώ πολίτες που επί 34 έτη πορευθήκαμε μαζί. Από μένα ζητούν δύναμη να προχωρήσουμε μαζί.

Πώς νομίζετε ότι μπορεί να αναστραφεί το κλίμα της ανησυχητικής ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και γιατί παρατηρείται αυτό το φαινόμενο;

Οι πολίτες στην Ευρώπη και την Ελλάδα θέλουν σταθερότητα από σταθερά κόμματα όπως η ΝΔ.

Τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Σταθερότητα στη χώρα σε οικονομία, εθνικά θέματα και σιγουριά για την πορεία της χώρας χωρίς μνημόνια.

Η κόντρα με τον Στέφανο Κασσελάκη καλά κρατεί; Αιτείται εθνικών εκλογών και δύο θητειών, για να καταφέρει αυτά που θέλει. Πιστεύετε ότι μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Δεν απαντώ σε καμία επίθεση ούτε θα απαντήσω.

 

Γιώργος Αυτιάςεθνικά θέματαευρωψηφοδέλτιοΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝΔΟικονομίασυνεντεύξεις