Ν. Ανδρουλάκης: «Η θυσία των 200 πατριωτών για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πυξίδα μας»

Με στεφάνι που κατέθεσε στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών της ελευθερίας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο στη Καισαριανή γιόρτασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης τη Πρωτομαγιά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη και φίλους του κόμματος, δήλωσε: «Στεκόμαστε με δέος εδώ στον μαρτυρικό τόπο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής. Όπου ακριβώς πριν 80 χρόνια, 200 πατριώτες, μέλη της Εθνικής Αντίστασης, δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα. Εκτελέσθηκαν από τις δυνάμεις του Άξονα. Κρατάμε τη θυσία τους για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη ως πυξίδα».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε πώς αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πήρε τη πρωτοβουλία και κατέθσε άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις υπόμνημα, για να μην επιτραπεί στα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής να συμμετέχεουν στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που οι εργαζόμενοι γιορτάζουν και αγωνιούν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τη χαρά του επειδή ο υποψήφιός των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Νίκολα Σμιτ, κατάφερε με δική του πρωτοβουλία οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες, οι γνωστοί ντελιβεράδες, να έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να μη ζουν σε ανασφάλεια.

«Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων. Διότι οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη χώρα μας πρέπει να ζουν με ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης