Ν. Δένδιας: Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της Πατρίδας μας

 

 

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου έκανε Ανάσταση και Πάσχα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, το Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και το Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Εμμανουήλ Χατζή, επισκέφθηκε πρώτα τη νήσο Στρογγύλη, όπου μαζί με τους εθνοφύλακες έκανε την πρώτη Ανάσταση στο Εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφθηκε τη νησίδα Κυρά της Ρω, όπου κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της ηρωίδας Δέσποινας Αχλαδιώτη, ενώ άκουσε και τον εθνικό ύμνο από άγημα των εθνοφυλάκων.

Ο κ. Δένδιας μετέβη εν συνεχεία στη Μεγίστη, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Ασβέστης και παρακολούθησε το βράδυ την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνέχισε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024, την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο. Επισκέφτηκε το ΤΠΚ «Κρυσταλλίδης» στον λιμένα της Μεγίστης, όπου ευχήθηκε στον Κυβερνήτη Πλωτάρχη Δημήτριο Αγγελή και στο πλήρωμα χρόνια πολλά για το Πάσχα και τους ευχαρίστησε από καρδιάς για την υπηρεσία τους στην Πατρίδα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την επίσκεψή του στο ΤΠΚ Κρυσταλλίδης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σήμερα, τη μεγαλύτερη εορτή της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Ανάστασης του Θεανθρώπου, εδώ στο Καστελλόριζο. Είχα πριν από λίγη ώρα, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, την ευκαιρία να επισκεφτώ το ΤΠΚ «Κρυσταλλίδης».

Και αμέσως μετά θα επισκεφτούμε τη ΔΑΝ Μεγίστης για να ανταλλάξουμε ευχές με τους στρατιώτες μας εδώ. Με τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζονται μία από τις πιο κρίσιμες περιοχές για την Πατρίδα μας, το ευρύτερο συγκρότημα του Καστελλορίζου, τα όρια προς ανατολάς της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής επικράτειας Θα ήθελα και πάλι να ευχηθώ σε όλες και όλους το «Χριστός Ανέστη» και να διατυπώσω εκ μέρους της Κυβέρνησης της χώρας, αλλά νομίζω και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, την περηφάνια μας για το έργο που επιτελείται εδώ και τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της Πατρίδας μας. Χριστός Ανέστη».

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας συμμετείχε με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες στο πασχαλινό γεύμα στο στρατόπεδο της Διοίκησης ‘Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, όπου αντάλλαξε επίσης ευχές για το Πάσχα.

Δένδιας