Δράμα: Ο Χρ. Σταϊκούρας παρουσίασε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων των μεγάλων έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Δράμα, παρουσίασε ο Yπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας από την Δράμα όπου βρέθηκε σήμερα πρώτο σταθμό τη επίσκεψής του στην ανατολική Μακεδονία.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο λόγος της παρουσίας του στην περιοχή είναι διττός, επισημαίνοντας ότι «ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, είμαι εδώ για να μοιραστώ με τους πολίτες, με τους συμπατριώτες μου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, την αναγκαιότητα να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία η ψήφος, αλλά και την αναγκαιότητα να στηρίξουν την παράταξη της Ν.Δ.».

Ο δεύτερος λόγος, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, «έχει να κάνει με την ιδιότητά μου ως Υπουργός Υποδομών, προκειμένου να λογοδοτήσω στην κοινωνία μέσω των συναντήσεων που είχα με τον συνάδελφό μου, βουλευτή του Νομού, αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους, για το έργο το οποίο γίνεται και δρομολογείται στην Περιφερειακή Ενότητα, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι το 75% περίπου των σχεδίων νόμων που συζητάμε στη Βουλή και ακολούθως γίνονται νόμοι, εδράζονται σε πρωτοβουλίες οι οποίες αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Άρα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η ψήφος των πολιτών, γιατί οι Ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία. Και έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί πολλά από τα έργα τα οποία υλοποιούμε τα προηγούμενα χρόνια, τις προηγούμενες δεκαετίες σε όλη την Ελλάδα, ουσιαστικά οφείλονται σε ευρωπαϊκά κονδύλια. Έχει σημασία, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθούν σημαντικά ζητήματα σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση που υπάρχει και τις προτεραιότητες που θα υπάρχουν στην Ευρώπη, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, για το μεταναστευτικό ζήτημα, για ζητήματα άμυνας. Άρα είναι πολύ σημαντικό ο πολίτης να έρθει να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές και να παρακολουθήσει ποιο είναι το διακύβευμα αυτών».

Εξασφάλιση περισσότερων πόρων για έργα και δράσεις

Ειδικότερα για τα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα της Δράμας ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι: «τα έργα που εκτελούνται αφορούν κυριολεκτικά τον πολίτη. Είναι έργα που αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, το σύστημα μαθητείας του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα προστασίας δασών. Έργα δηλαδή που τρέχουν αποκλειστικά με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τα οποία μόνο στην Π.Ε. Δράμας ξεπερνούν τα 16,7 εκ. ευρώ».

Επίσης, επεσήμανε ακόμα πως η Ν.Δ. είναι η παράταξη που μπορεί να διεκδικήσει με μεγαλύτερο κύρος, επιπλέον πόρους από την Ευρώπη. «Πόρους έτσι ώστε να υλοποιήσουμε ακόμη περισσότερα έργα στο μέλλον, αλλά και πόρους για να έχουμε μια διαφορετική, πιο επωφελή για τον πολίτη, Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αυτά όλα μπορεί να τα εξασφαλίσει μια σταθερή, στιβαρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», επισήμανε ο υπουργός.

«Να κάνουμε το καλύτερο, με όρους ρεαλισμού για την καθημερινότητα των πολιτών»

Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως η παρούσα κυβέρνηση «υλοποιεί σε όλη την επικράτεια σημαντικά έργα υποδομών» και στάθηκε σε πέντε συγκεκριμένα έργα που αφορούν τη Δράμα και είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και των φορέων του.

Τα πέντε σημαντικά έργα υποδομής που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και στα οποία αναφέρθηκε αναλυτικά ο υπουργός είναι:

– Ο οδικός άξονας Δράμας – Αμφίπολης: Η υπογραφή της σύμβασης σύμπραξης εκτιμάται στο τέλος του 2025 και έπεται η κατασκευή αυτού, η οποία κρατάει περίπου τρία χρόνια.

– Το υποτμήμα Σταυρός – Κρηνίδες του οδικού άξονα Δράμα – Καβάλα: Στο πρώτο τρίμηνο του 2026 το έργο θα παραδοθεί στους πολίτες.

– Η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή δικαιοδοσίας του τμήματος της Δράμας: Τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025.

– Η κατασκευή του δημοτικού σχολείου Κάτω Νευροκοπίου: Η εκτιμώμενη ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι το Νοέμβριο του 2025.

Ο κ. Σταϊκούρας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του υπογραμμίζοντας: «μοιράστηκα μαζί σας όλα τα έργα που έχει ευθύνη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Θα επιδιώξουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες από κοινού με τον συνάδελφό μου βουλευτή, τους συναδέλφους μου βουλευτές και από άλλα πολιτικά κόμματα, την Περιφέρεια και τους Δήμους, έτσι ώστε να κάνουμε το καλύτερο, αλλά με όρους ρεαλισμού για την καθημερινότητα των πολιτών».

μεγάλα έργα υποδομήςΣταϊκούραςυπουργός Υποδομών και Μεταφορώνχρονοδιάγραμμα