Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔ. Παπαστεργίου: «Η τεχνολογία είναι το μέσο για να προσφέρουμε περισσότερα στους...

Δ. Παπαστεργίου: «Η τεχνολογία είναι το μέσο για να προσφέρουμε περισσότερα στους πολίτες»

Οι κύριοι Παπαστεργίου και Καϊτεζίδης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει ότι καινούργιο προέκυψε με την τεχνητή νοημοσύνη

«Η τεχνολογία είναι το μέσο για να προσφέρουμε περισσότερα στους πολίτες, για να μπορέσουν να μας εμπιστευτούν περισσότερο, για να δουν τον δήμο τους σε μια Ευρώπη οργανωμένη, σε μια Ευρώπη στην οποία η Ελλάδα θα συνεχίσει να κατέχει μια θέση δεσπόζουσα» δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισκεπτόμενος το δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη, στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαστεργίου, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ενημέρωσε τους αυτοδιοικητικούς από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για τα προγράμματα του Υπουργείου που είναι σε εξέλιξη, για τα νέα που θα «τρέξουν» καθώς και για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

«Το 85% των πολιτικών που αφορούν στις ψηφιοποιήσεις έχουν να κάνουν με κοινές ευρωπαϊκές συμφωνίες. Όλα αυτά δεν γίνονται μόνα τους, γίνονται σε συνεργασία με την Ευρώπη, με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Θα πρέπει να έχουμε στο νου να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτό το όραμα, ανθρώπους που έχουν και γνώση και όρεξη να δουλέψουν για την Ελλάδα και την Ευρώπη μαζί», είπε ο υπουργός.

Με αφορμή και τις ευρωεκλογές της Κυριακής ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο «πολύ σημαντική. Νιώθουμε πολύ ισχυροί στην Ευρώπη και για τις δράσεις που γίνονται και για το γεγονός ότι είμαστε προσανατολισμένοι εκεί και πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε πολύ ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Ο κ. Καϊτεζίδης υποδεχόμενος τον υπουργό στο Πανόραμα τόνισε πως «όλοι θέλουμε μια πλήρως ψηφιοποιημένη Αυτοδιοίκηση που θα παρέχει υπηρεσίες γρήγορες, ασφαλείς και διαφανείς στους πολίτες. Ένα ψηφιοποιημένο κράτος. Είμαι σίγουρος ότι ο υπουργός μπαίνει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια».

Ο δήμαρχος στάθηκε στις 120 ψηφιακές υπηρεσίες που διαθέτει ο δήμος του για την εξυπηρέτηση του πολίτη λέγοντας πως «θέλουμε να τις κάνουμε περισσότερες. Σε άριστη συνεργασία με το υπουργείο, είμαστε από τους πρώτους δήμους που προχωρούμε στη νέα ψηφιακή αξιοποίηση ύψους 1,9 εκατ. ευρώ. Μέσα στον Ιούνιο δημοπρατούμε, ώστε από τον Ιούλιο να έχουμε ανάδοχο για 19 καινούργιες ψηφιακές υπηρεσίες», συμπλήρωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Οι κύριοι Παπαστεργίου και Καϊτεζίδης, στο πλαίσιο της απογευματινής εκδήλωσης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει ότι καινούργιο προέκυψε με την τεχνητή νοημοσύνη, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων του υπουργείου με τους δήμους.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της Κεντρικής ‘Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του είπε πως «η εξέλιξη και η τεχνολογία δεν σταματούν ποτέ, πρέπει να επεκταθούν περαιτέρω με πόρους που μπορούν να δοθούν από οποιαδήποτε πηγή».

Με αφορμή την παρουσία του υπουργού στην πόλη ο κ. Κυρίζογλου ζήτησε να μεταφερθούν στην κυβέρνηση τα σοβαρά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι το οικονομικό και η κινητικότητα των υπαλλήλων. Ο κ. Παπαστεργίου συνέχισε το σημερινό πρόγραμμα του στη Θεσσαλονίκη με επισκέψεις στα δημαρχεία Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους Νίκη Ανδρεάδου και Παντελή Τσακίρη, αντίστοιχα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας