Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΆδ. Γεωργιάδης: «Κίνητρα για τη στελέχωση του ΕΣΥ στις ακριτικές περιοχές -...

Άδ. Γεωργιάδης: «Κίνητρα για τη στελέχωση του ΕΣΥ στις ακριτικές περιοχές – Στις 2.100 ευρώ το επιμίσθιο»

Αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των οικονομικών απολαβών προκειμένου γιατροί του ΕΣΥ να επιλέγουν τη μετακίνησή τους από τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων στα νησιά.

Αποφασισμένη να καταστήσει ελκυστικές άμεσα τις συνθήκες εργασίας, προκειμένου να προσελκύσει γιατρούς στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, εμφανίζεται η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των οικονομικών και άλλων κινήτρων, με τη χορήγηση επιμισθίου ύψους 2.100 ευρώ, την παροχή δωρεάν στέγης και τη δυνατότητα να εκτελούν παράλληλα ιδιωτικό έργο, είτε σε ιδιωτικές κλινικές είτε στο ιδιωτικό ιατρείο τους, προκειμένου γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ να επιλέγουν τη μετακίνησή τους από τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων στα νησιά και αλλού.

Απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής: «Θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι (σ.σ. στα νησιά). Είμαστε αρκετά καλύτερα οργανωμένοι, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε ιδανικά. Ιδανικό δεν υπάρχει. Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσίασα και μια νέα διάταξη που αυξάνει το κίνητρο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θέλουν να πάνε σε νησί το καλοκαίρι. Θα τους δίνουμε 2.100 ευρώ πλέον του μισθού τους και θα μπορεί ο κάθε δήμος να τους πληρώνει και την έξτρα κατοικία τους, έτσι ώστε να έχουν και δωρεάν σπίτι και επιπλέον πάνω από έναν μισθό στην τσέπη. Σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέπουν και το ιδιωτικό έργο των γιατρών, άρα θα τους επιτρέπει να κάνουν -αν θέλουν- και ιδιωτικό έργο στο νησί, που θα τους συγκεντρώνει ένα πολύ μεγάλο εισόδημα».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι ως άνω νομοθετικές ρυθμίσεις θα ψηφιστούν άμεσα από τη Βουλή και συμπλήρωσε: «Υπάρχει έλλειμμα γιατρών. Πολλοί γιατροί θεωρούν όχι ελκυστικό να πάνε να δουλέψουν σε ένα νησί κυρίως, γιατί αυτό -κατά τη δική τους οπτική γωνία- τους μειώνει την εξέλιξη που έχουν ως γιατροί. Άρα κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι πιο δύσκολο να πάνε. Είναι μια δυναμική προσπάθεια. Εμείς αυξάνουμε τα κίνητρα. Θα αλλάξουμε και άλλο το πλαίσιο σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αυτή την εβδομάδα. Πώς δηλαδή θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο ελκυστική την επιλογή ενός νησιού ή μιας άγονης περιοχής για έναν γιατρό να πάει. Θα αλλάξουμε τον χάρτη των άγονων περιοχών και στην ηπειρωτική χώρα, καθώς υπάρχουν περιοχές με σημαντικό πρόβλημα προσέλκυσης γιατρών. Είναι μία δυναμική άσκηση αυτή. Δεν είναι ότι δεν μας απασχολεί, αντίθετα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας