Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση Κούγια σε Κασσελάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση Κούγια σε Κασσελάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σοκαρίστηκε όταν διάβασε την κατάθεση της συζύγου του γνωστού δικηγόρου Απόστολου Λύτρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στο LIVE NEWS και αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές αλλά και στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

Μάλιστα όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σοκαρίστηκε όταν διάβασε την κατάθεση της συζύγου του γνωστού δικηγόρου Απόστολου Λύτρα.

«Όταν είδα ένα απόσπασμα από την κατάθεση του θύματος συγκλονίστηκα. Δεν μπορεί να μην σφιχτεί το στομάχι σου όταν διαβάσεις κάτι τέτοιο. Πίσω από τέτοιες αποφάσεις κρύβονται άνθρωποι που υποφέρουν. Δεν πρέπει να καθόμαστε και να βρίσκουμε δικαιολογίες για τον δράστη αλλά να αφήσουμε τη δικαιοσύνη χωρίς να προδικάζουμε, να κάνει τη δουλειά της. Εμείς αυτό που λέγαμε είναι πως θέλουμε να κάνουμε αυστηρότερες τις ποινές. Θεσπίσαμε μία διάταξη που επιτρέπει και υποχρεώνει στους γιατρούς να καταγγέλλει ένα περιστατικό. Κάθε μέρα έχουμε 50 συλλήψεις μέσο όρο».

«Ο συγκεκριμένος γιατρός έκανε το καθήκον του πέρα του ιατρικού και ενδεχομένως να έσωσε έναν άνθρωπο. Ο ποινικός κώδικας έχει αλλάξει τρεις φορές από το 2019. Εμείς κάναμε τον βιασμό ανηλίκου να είναι ισόβια, όπως και την ανθρωποκτονία να είναι ισόβια, συν νόμους όπως αυτός που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, έχει γίνει δουλειά σε επίπεδο κέντρων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών».

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, με δράστη τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στη συνέχεια από τον κ. Κούγια.

Σε αυτό αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να καταδικάσω μία απαράδεκτη ανακοίνωση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη».

Σχετικά με το εάν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις Αρχές, ή αν ο κ. Λύτρας είχε ειδική μεταxείρηση, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Επιμέρους παραλήψεις ελέγχονται. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κατηγορούμενο, τον θύτη, με βάση το ποιος είναι».

Τέλος, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε:«Το μήνυμα το λάβαμε και αυτό που είχαμε πει είναι πως ακόμα και εάν ήταν καλό το αποτέλεσμα, θα συμπεριφερόμασταν σαν να χάναμε γιατί τα προβλήματα είναι εδώ. Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο.

Είμαστε σε ένα δρόμο αποκλιμάκωσης αλλά πλέον θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε μόνιμα  μέτρα, όπως αυξήσεις εισοδημάτων. Θέλουμε να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα και χωρίς να διαταράξουμε τα δημόσια οικονομικά, να επιστρέφεται στην κοινωνία με μόνιμα μέτρα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας