Νίκος Δένδιας και Τζώρτζ Τσούνης απαντούν στους χάρτες Μπαχτσελί

Στην ιστορική αεροπορική βάση της 115 Πτέρυγας Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζωρτζ Τσούνη.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μαζί με τον Ελληνοαμερικανό διπλωμάτη Τζωρτζ Τσούνης, αποκτά ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς έρχεται σε μια στιγμή που κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα με την δημοσιοποίηση του χάρτη Μπαχτσελί.

Υπενθυμίζεται, ότι ο συγκεκριμένος χάρτης απεικονίζει ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη να βρίσκονται υπό Τουρκική κατοχή.

Τον υπουργό Εξωτερικών θα συνοδεύουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος και μαζί με τον κ. Τσούνη θα συμμετάσχουν στην ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο πλαίσιο της Διμερούς Διακλαδικής Συνεκπαίδευσης Ελλάδας – ΗΠΑ «POSEIDONS RACE 22».

Ο κ. Δένδιας αναμένεται να επισκεφθεί την στατική έκθεση των μαχητικών F-35, ένα σκάφος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ το οποίο συμμετέχει στην άσκηση και την έδρα του Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.

Να σημειωθεί, ότι από τις αρχές του μήνα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων βρίσκονται 24 υπερσύγχρονα μαχητικά των ΗΠΑ F-35 και F-15, πραγματοποιώντας καθημερινά ασκήσεις με τα Ελληνικά μαχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας με δημόσιες δηλώσεις του αναμένεται να καταδικάσει για ακόμη μια φορά την Τουρκική προκλητικότητα, επισημαίνοντας ότι οι χάρτες Μπαχτσελί δεν βοηθούν στην επίτευξη ειρήνης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

 

ΗΠΑΤζορτζ ΤσούνηςΥπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιαςχάρτης Μπαχτσελί