«Αποστάσεις» Βενιζέλου από τον… «Δούρειο Ίππο» του Ανδρουλάκη

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άριστος γνώστης της πολιτικής διπλωματίας και των πολιτικών «ελιγμών», απέφυγε εντέχνως να αναφερθεί στα όσα λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι στενοί του συνεργάτες, για τον ρόλο της Εύας Καϊλή εντός Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της Εύας Καϊλή, δεν είπε ούτε μια λέξη αναφορικά με τις σχέσεις της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ.

«Πρόκειται για τραγική υπόθεση. Αδιανόητη πολιτικά, θεσμικά και ηθικά. Λυπάμαι βαθύτατα για την εξέλιξη αυτή. Περιμένουμε τη βελγική δικαιοσύνη, αν και οι επιπτώσεις είναι ήδη συντριπτικές», αρκέστηκε να πει για την υπόθεση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου σχολιάστηκαν δεόντως εντός του Κινήματος και πολλοί ήταν εκείνοι που υπογράμμισαν ότι ο Βενιζέλος δεν πιστεύει πως η Εύα λειτουργούσε «υποχθόνια», ως «Δούρειος Ίππος», εις βάρος του κόμματος που την ανέδειξε.

Υπενθυμίζεται, ότι η Εύα Καϊλή, όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης, στηρίχθηκαν στα πρώτα πολιτικά τους βήματα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως μας θύμισε ένα παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος είχε εισηγηθεί τα καλύτερα για την Εύα και είχε συμβάλλει καθοριστικά για να μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος και να εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2007. Ήταν μάλιστα η νεότερη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι και οι δύο πολιτεύονταν στην ίδια εκλογική περιφέρεια, στην Θεσσαλονίκη.

Ενδιαφέρον θα έχει η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν κάποια στιγμή ερωτηθεί, σε ζωντανή τηλεοπτική η ραδιοφωνική εκπομπή, για τα όσα έχει πει ο Νίκος Ανδρουλάκης περί «Δούρειου Ίππου», για την πρώην πολύ στενή, πολιτικά, συνεργάτιδά του.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Qatar GateΕύα ΚαϊληΕυάγγελος Βενιζέλος