Πατούλης: Ο Μαραθώνιος δίνει υπεραξία στην Αττική

Στις 12 και 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Στους συνδιοργανωτές -για μια ακόμη χρονιά- είναι και η Περιφέρεια Αττικής. Η οποία, μάλιστα, φέτος διπλασίασε το ποσό με το οποίο στηρίζει αυτήν την παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε μιλώντας -στο περιθώριο της σχετικής συνέντευξης Τύπου- στο govnews, ότι πρόκειται για ένα γεγονός που έχει πολλαπλά οφέλη και πως η «Αττική έχει το προνόμιο να αποτελεί κάθε χρόνο τον τόπο διεξαγωγής ενός γεγονότος μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού με παγκόσμια εμβέλεια. Ενός γεγονότος που δίνει υπεραξία σε όποιον το πραγματοποιεί».

Επισήμανε ότι μια διοργάνωση τέτοιου είδους έχει ξεχωριστή σημασία και αίγλη «πόσο μάλλον όταν γίνεται στην Αττική μας. Είναι ο αυθεντικός Μαραθώνιος, δίνει την υπεραξία του ονόματος της Αττικής μας αλλά και χιλιάδων αθλητών. Δημιουργεί ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός τεράστιας αξίας».

Ο περιφερειάρχης επισήμανε πως ο ΑΜΑ ενισχύει και «το brand name μας, γεγονός που αποτελεί και τον γενικό πυλώνα της δική μας πολιτικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, 45.000 δρομείς, με περισσότερους από 10.000 να έρχονται από το εξωτερικό, θα συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Για τον οποίον θα έχουμε περίπου 30.000 επισκέπτες στην Αττική».

Γι’ αυτό ως διοίκηση της Περιφέρειας, όπως ανέφερε ο κύριος Πατούλης, «διπλασιάσαμε το ποσό της δικής μας συμμετοχής στον 39ο Μαραθώνιο. Θέλοντας να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν και από τα αστικά δρώμενα. Τα οποία, ενώνουν το παρελθόν και το παρόν.

Πιστεύουμε πως ο μαραθώνιος αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού και θα συμβάλουμε -όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις- τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού γεγονότος.

Εμείς, εξάλλου, πιστεύουμε στα ιδεώδη του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Όλα αυτά τα ιδεώδη είναι εξόχως σημαντικά γιατί οδηγούν τους νέους στην άθληση και την ευγενή άμιλλα».

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος ΑθήναςΑυθεντικός Μαραθώνιος ΑθήναςΓιώργος ΠατούληςΠεριφέρεια Αττικήςπεριφερειάρχης Αττικής