Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔημοσίευμα της W.S.J αναφέρει ότι η Κίνα συμφώνησε σε προκαταρτικές συνομιλίες για...

Δημοσίευμα της W.S.J αναφέρει ότι η Κίνα συμφώνησε σε προκαταρτικές συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων

Οι ομάδες του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ έχουν καταρχήν συμφωνία για τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Σαν Φρανσίσκο τον Νοέμβριο.

 

 

Η Κίνα συμφώνησε να πραγματοποιήσει συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα, τις πρώτες μετά την κυβέρνηση Ομπάμα, δημοσίευσε την Τετάρτη η Wall Street Journal, αναφέρει το Reuters.

Οι συνομιλίες στοχεύουν στην αποφυγή μιας επικίνδυνης κούρσας εξοπλισμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά δεν αποτελούν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για τα όρια των πυρηνικών όπλων, ανέφερε η εφημερίδα.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Οι ομάδες του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ έχουν καταρχήν συμφωνία για τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Σαν Φρανσίσκο τον Νοέμβριο, αν και σημαντικές λεπτομέρειες δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν την Τρίτη.

Μια σειρά από διμερείς διπλωματικές δεσμεύσεις τους τελευταίους μήνες, σε μεγάλο βαθμό με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, προσπάθησαν να σώσουν τους δεσμούς μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον που επιδεινώνονταν ραγδαία μετά την κατάρριψη από τις ΗΠΑ φερόμενου κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου πάνω από αμερικανικό έδαφος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας