Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΤαγίπ Ερντογάν: Ντροπή για τις δυτικές χώρες να σιωπούν μπροστά στις συνεχείς...

Ταγίπ Ερντογάν: Ντροπή για τις δυτικές χώρες να σιωπούν μπροστά στις συνεχείς σφαγές στην Παλαιστίνη

Οι δυτικές χώρες, μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, να σιωπούν μπροστά στις συνεχείς σφαγές στην Παλαιστίνη.

 

«Όσοι σιωπούν μπροστά στην καταπίεση είναι εξίσου συνένοχοι στην αιματοχυσία με τους καταπιεστές» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου πραγματοποιείται η έκτακτη κοινή Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου με αντικείμενο τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση υποστηρίζοντας ότι έχουν θυσιάσει τις αξίες, που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται, για τις φιλοδοξίες της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Από τις 7 Οκτωβρίου, τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που συνέβη στη Γάζα και τη Ραμάλα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή στην Ιστορία βαρβαρότητα, όπου νοσοκομεία, χώροι λατρείας, σχολεία, προσφυγικοί καταυλισμοί, ασθενοφόρα βομβαρδίζονται, άμαχοι που μετακινούνται στις λεγόμενες “ασφαλείς” περιοχές σφαγιάζονται» ανέφερε για να επαναλάβει ότι θεωρεί τη Χαμάς μαχητές αντίστασης κατά της ισραηλινής κατοχής και όχι τρομοκρατική οργάνωση, ενώ χρησιμοποίησε τη λέξη «επεισόδιο» για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. «Η ισραηλινή κυβέρνηση παίρνει την εκδίκηση για το επεισόδιο της 7ης Οκτωβρίου, το οποίο πολλοί από εμάς δεν βρίσκουν σωστό, από μωρά της Γάζας, τα αθώα παιδιά και τις γυναίκες της Παλαιστίνης» είπε συγκεκριμένα και προσέθεσε: . «Δεν είναι δυνατόν να εξισώνονται οι μαχητές της αντίστασης της Χαμάς που υπερασπίζονται την πατρίδα τους με τους κατακτητές».

Στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του κατά της Δύσης, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε ντροπή για τις δυτικές χώρες, «οι οποίες μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, να σιωπούν μπροστά στις συνεχείς σφαγές στην Παλαιστίνη».

 

Σχολίασε μάλιστα ότι ενώ «οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του κόσμου διαδήλωναν στο Παρίσι για το επεισόδιο στο Charlie Hebdo, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 20 άνθρωποι, περισσότεροι από 12 χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στη Γάζα, αλλά κανένας από αυτούς δεν κουνάει ούτε το δάχτυλό του». Αυτό δεν είναι μόνο ανικανότητα αλλά και δειλία και έλλειψη συνείδησης, τόνισε

 

Καταλήγοντας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε την πρότασή του να είναι η Τουρκία εγγυήτρια χώρα του Παλαιστινιακού στο πλαίσιο μίας μόνιμης λύσης δύο κρατών στο Παλαιστινιακό: «Διαφαίνεται επίσης ότι χρειάζονται νέοι μηχανισμοί για να εγγυηθούν την ασφάλεια των Παλαιστινίων αδελφών μας. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε τις απαραίτητες προσπάθειες, μεταξύ άλλων και ως εγγυητές, για την προστασία της ειρήνης που πρόκειται να εγκαθιδρυθεί. Η μόνιμη ειρήνη θα εξασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία όχι μόνο των Παλαιστινίων αλλά και ολόκληρης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του λαού του Ισραήλ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας