Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΓερμανία: Σταμάτησε η διαρροή στον αγωγό Nord Stream 2

Γερμανία: Σταμάτησε η διαρροή στον αγωγό Nord Stream 2

Σταμάτησε η διαρροή στην θάλασσα της Βαλτικής φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 2, που συνδέει την Ρωσία με την Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αγωγού.

«Η πίεση του νερού έκλεισε λίγο πολύ τον αγωγό κατά τρόπο ώστε το φυσικό αέριο που βρίσκεται στο εσωτερικό του να μην μπορεί να βγει», δήλωσε ο Ούλριχ Λίσεκ. «Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ακόμη φυσικό αέριο στο εσωτερικό του αγωγού», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με  επίσημη έκθεση που συνέταξαν η Σουηδία και η Δανία και υπέβαλαν στα Ηνωμένα Έθνη, οι τέσσερις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα οφείλονται σε υποθαλάσσιες εκρήξεις που αντιστοιχούν σε «εκατοντάδες κιλά» TNT.

«Το μέγεθος των εκρήξεων μετρήθηκε αντίστοιχα σε 2,3 και 2,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, που ισοδυναμεί πιθανόν με εκρηκτικές ύλες εκατοντάδων κιλών», αναφέρουν οι δύο σκανδιναβικές χώρες.

«Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι αυτές οι εκρήξεις είναι συνέπεια μιας εσκεμμένης ενέργειας», υπογραμμίσαν η Σουηδία και η Δανία στην επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, χωρίς να υποδεικνύουν πιθανό υπεύθυνο.

Η πηγή και ο δράστης των εκρήξεων παραμένουν ένα μυστήριο, με την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα να αρνούνται την ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαρροές εντοπίστηκαν σε διεθνή ύδατα ανατολικά του νησιού Μπόρνχολμ της Δανίας τη Δευτέρα. Δύο βρίσκονται στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες της Σουηδίας και οι άλλες δύο σε αυτές της Δανίας. Σε αυτές απαγορεύεται η πλοήγηση καθώς και οι υπερπτήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας