Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠαραμυθένιο σκηνικό στον Λευκό Οίκο: Στολίστηκε με 98 χριστουγεννιάτικα δέντρα και σχεδόν...

Παραμυθένιο σκηνικό στον Λευκό Οίκο: Στολίστηκε με 98 χριστουγεννιάτικα δέντρα και σχεδόν 34.000 στολίδια

Κάθε δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώσει αυτή την αγνή, αφιλτράριστη χαρά και φαντασία.

 

 

Παραμυθένιο είναι το σκηνικό που στήθηκε στον Λευκό Οίκο για τα Χριστούγεννα. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου περπατώντας κάτω από τα κλαδιά ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, κατά μήκος ενός διαδρόμου διακοσμημένου με υπερμεγέθη εορταστικά στολίδια και γλυκά. Δεσπόζει το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με τους οκτώ ταράνδους του να αιωρούνται πάνω από το μεγάλο φουαγιέ.

Η Τζιλ Μπάιντεν ήθελε όλοι όσοι επισκέπτονται τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια των γιορτών να νιώσουν ξανά σαν παιδιά. “Κάθε δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώσει αυτή την αγνή, αφιλτράριστη χαρά και φαντασία“, ώστε οι επισκέπτες “να δουν αυτή την εποχή του χρόνου μέσα από τα αστραφτερά μάτια των παιδιών“, δήλωσε η πρώτη κυρία τη Δευτέρα στην πρώτη από τις εορταστικές δεξιώσεις του μήνα. Περίπου 100.000 επισκέπτες αναμένονται για τις γιορτές.

 

“Μαγεία, θαύμα και χαρά” είναι το φετινό θέμα των εορτών στον Λευκό Οίκο. Το ιδιόρρυθμο σύνολο υπερμεγέθων διακοσμήσεων έχει ως στόχο να εμπνεύσει συναισθήματα δέους και θαυμασμού που βάζουν τα παιδιά σε χαρούμενη διάθεση κατά τη διάρκεια των διακοπών, δήλωσαν οι βοηθοί του Λευκού Οίκου.

 

Σε όλους τους δύο δημόσιους ορόφους του Λευκού Οίκου, η διακόσμηση περιλαμβάνει διάφορες αναφορές στην 200ή επέτειο από τη δημοσίευση του βιβλίου που είναι ευρέως γνωστό ως “A Visit from St. Nicholas“. Τάρανδοι από χαρτί κρέμονται στο φουαγιέ Είναι σαν να ξεπηδούν από τις σελίδες του παραμυθιού…

Την Τετάρτη, η πρώτη κυρία θα αποκαλύψει ένα παγοδρόμιο για τις γιορτές στο γρασίδι του Λευκού Οίκου. Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθεί το παγοδρόμιο.

Ένα από τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα που βλέπουν οι επισκέπτες μετά την είσοδό τους στον Λευκό Οίκο είναι διακοσμημένο με ξύλινα χρυσά στολίδια με αστέρια, στα οποία είναι χαραγμένα τα ονόματα πεσόντων μελών του στρατού.

Το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου, ένα έλατο Fraser ύψους 5,6 μέτρων, βρίσκεται στη συνηθισμένη του θέση στο Μπλε Δωμάτιο. Το ογκώδες δέντρο αναδεικνύει χαρούμενες σκηνές, τοπία και γειτονιές από όλη τη χώρα. Ένα τρενάκι τρέχει γύρω από τη βάση του.

Η κρατική τραπεζαρία έχει μετατραπεί σε εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, με πάγκους εργασίας ξωτικών, σκαμνιά και σκάλες που κυκλώνουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ενώ εργαλεία και δώρα συμπληρώνουν τη διακόσμηση.

Η βιβλιοθήκη τιμά την παράδοση των παραμυθιών με κρεμαστά χρυσά φεγγάρια και αστέρια που λάμπουν- η αίθουσα της Κίνας έχει μετατραπεί σε ένα ζαχαροπλαστείο με ψημένα καλούδια.

Τα λαμπερά κεριά και τα βιτρό δεσπόζουν στο Πράσινο Δωμάτιο, ενώ η κατασκευή χειροτεχνίας είναι το θέμα στο Κόκκινο Δωμάτιο, όπου συνεχίζεται η παράδοση με τα βατόμουρα.

Ο στολισμός σε αριθμούς…

Για τη διακόσμηση χρησιμοποιήθηκαν 98 χριστουγεννιάτικα δέντρα, σχεδόν 34.000 στολίδια, πάνω από 22.000 καμπάνες και περισσότερα από 350 κεριά, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σχεδόν 142.500 φώτα φωτίζουν τα δέντρα, τις γιρλάντες, τα στεφάνια και άλλα στολίδια και σχεδόν 4.600 μέτρα κορδέλας αποτελούν μέρος όλων αυτών. Εβδομήντα δύο στεφάνια με κόκκινες κορδέλες κοσμούν τη βόρεια και τη νότια εξωτερική πλευρά του κτιρίου.

Περίπου 300 εθελοντές διακοσμητές και σχεδιαστές πέρασαν μερικές ημέρες την περασμένη εβδομάδα συγκεντρώνοντας στολίδια από μια αποθήκη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας