Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕμανουέλ Μακρόν: «Εις βάθος μεταβολή της φύσης» του πολέμου στην Ουκρανία

Εμανουέλ Μακρόν: «Εις βάθος μεταβολή της φύσης» του πολέμου στην Ουκρανία

«Για «εις βάθος μεταβολή της φύσης» του πολέμου στην Ουκρανία κάνει λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από τις πυραυλικές επιθέσεις σήμερα κατά του ολόκληρου του ουκρανικού εδάφους.

Αυτά «τα εσκεμμένα πλήγματα της Ρωσίας κατά του συνόλου του ουκρανικού εδάφους και κατά των αμάχων, αποτελεί εις βάθος μεταβολή της φύσης του πολέμου αυτού», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι θα συγκαλέσει άμεσα τους διπλωματικούς και στρατιωτικούς του συμβούλους για την εξέταση της κατάστασης.

Έκτακτη σύγκληση G7 

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά τα σημερινά ρωσικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας.

«Συμφώνησα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, που έχει την προεδρία της G7, για μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας», επεσήμανε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Η ομιλία μου είναι προγραμματισμένη, σε αυτή θα μιλήσω για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης συζητήσαμε το θέμα της αύξησης της πίεσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και την παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των (ουκρανικών) υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας