Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕίναι η Μισέλ Ομπάμα το αντίπαλο δέος του Τραμπ;

Είναι η Μισέλ Ομπάμα το αντίπαλο δέος του Τραμπ;

Σειρά δημοσιευμάτων στα αμερικάνικα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα θα είναι η αντίπαλος του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στη μονομαχία για την εκλογή του νέου (ή της νέας) προέδρου των ΗΠΑ. 

Σειρά δημοσιευμάτων στα αμερικάνικα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα θα είναι η αντίπαλος του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ στη μονομαχία για την εκλογή του νέου (ή της νέας) προέδρου των ΗΠΑ.

Η σύζυγος του Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν -ο οποίος δεν βρίσκεται και στο ζενίθ της δημοφιλίας του- στον κόμμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2024. Ο Ντόναλντ Τράμπ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, έχει αρχίσει να συσπειρώνει συντηρητικούς Αμερικανούς, ενώ πολλοί μέσα στο κόμμα των Δημοκρατικών θεωρούν ότι η πρώην Πρώτη Κυρία είναι μια εξαιρετική λύση για να επικρατήσει του μεγιστάνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια η Μισέλ Ομπάμα είχε ζητήσει το καλοκαίρι του 2022 από επιχειρηματίες που στηρίζουν τους δημοκρατικούς να τη βοηθήσουν, δεδομένου ότι θα κατέβαινε στις εκλογές του 2024, αποκάλυψε σε δημοσίευμα της η New York Post.

Ακόμη, δεν θεωρείται καθόλου τυχαία η ανάρτηση του Ρότζερ Τζ. Στόουν Τζούνιορ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Συνεχίζω να προβλέπω, όπως κάνω εδώ και πάνω από δύο χρόνια, ότι η Μισέλ Ομπάμα θα είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία το 2024», ο επί χρόνια σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίβαρο στον Τραμπ

Η ίδια η σύζυγος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζει την πιθανότητα να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ να σαρώνει και οι φωνές κατά του Τζο Μπάιντεν -λόγω ηλικίας και διάφορων επιλογών που έχει κάνει- να πληθαίνουν στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Πρόσφατα, η Washington Post σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ανησυχία για τη δομή της εκστρατείας του Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις εκλογές με τον Μπάιντεν.

Παράλληλα, το δημοσίευμα τόνισε ότι «Ο Ομπάμα έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη δομή της προεκλογικής εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Μπάιντεν, συζητώντας το θέμα απευθείας με τον Μπάιντεν και λέγοντας στους βοηθούς και τους συμμάχους του προέδρου ότι η εκστρατεία πρέπει να εξουσιοδοτηθεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να τις ξεκαθαρίζει με τον Λευκό Οίκο».

Αυτή η φημολογία έχει ήδη κάνει το γύρο των αμερικανικών ΜΜΕ και μάλιστα πολλοί πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν πως η Μισέλ Ομπάμα διαθέτει περισσότερο πολιτικό ταλέντο από τον Μπάιντεν και όλο και περισσότεροι αναλυτές παρακολουθούν και σχολιάζουν τις κινήσεις της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Τα επόμενα βήματα της Μισέλ

Σε περίπτωση που τελικά η Μισέλ Ομπάμα λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών και είναι υποψήφια με το κόμμα των δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ αναμένεται να γίνει γνωστό στα μέσα Φεβρουαρίου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας