Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή#Cancel Erdogan – Ολοταχώς προς το πολιτικό του τέλος ο Τούρκος Πρόεδρος!

#Cancel Erdogan – Ολοταχώς προς το πολιτικό του τέλος ο Τούρκος Πρόεδρος!

Ολοταχώς προς μια συντριβή στις προσεχείς εκλογές οδεύει με «σπασμένα φρένα» ο Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, την ώρα που η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την -υποτιθέμενη- επιτυχία της στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η πραγματικότητα, μέσω των τελευταίων δημοσκοπήσεων, είναι οδυνηρή για τον Τούρκο Πρόεδρο.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει καμία ελπίδα να επικρατήσει απέναντι σε κανέναν από τους αντιπάλους του της αντιπολίτευσης, στις εκλογές του 2023. Αντιθέτως, ηττάται με διαφορές που ξεκινούν από τις 10 μονάδες και φτάνουν τις 20.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενωμένη αντιπολίτευση δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα είναι ο επικεφαλής της εκλογικής μάχης κόντρα στον Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που όμως μικρή σημασία φαίνεται να έχει.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εταιρείας Metro Poll, το πολιτικό τέλος του Ερντογάν είναι απλώς θέμα χρόνου να συμβεί, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος δε θέλει καν να σκέφτεται τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δε θα έχει ασυλία.

Την μεγαλύτερη διαφορά κόντρα στον Ερντογάν την πετυχαίνει ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς.

https://twitter.com/metropoll/status/1542442363750154241?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1542442363750154241%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1261248%2Ftourkia-o-erdogan-hanei-tis-ekloges-ap-olous-tous-pithanous-adipalous-tou-deihnoun-dimoskopiseis%2F

Αναλυτικότερα, οι επιδόσεις του Τούρκου Προέδρου κόντρα στους πιθανούς αντιπάλους του διαγράφονται άκρως απογοητευτικές και έχουν ως εξής: 

• Μανσούρ Γιαβάς (δήμαρχος Άγκυρας) 54% – Ταγίπ Ερντογάν 35,6%

• Εκρέμ Ιμάμογλου (δήμαρχος Κωνσταντινούπολης) 51,7% – Ταγίπ Ερντογάν 37,7%

• Μεράλ Ακσενέρ (πρόεδρος Καλού Κόμματος) 48% – Ταγίπ Ερντογάν 38,8%

• Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (πρόεδρος Ρεπουμπλικανικoύ Λαϊκού Κόμματος – επικεφαλής αντιπολίτευσης) 46,1% – Ταγίπ Ερντογάν 39,8%

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις σήμερα ανακοινώθηκε αύξηση του πληθωρισμού με το ιλιγγιώδες ποσοστό του 78,6% για τον Ιούνιο, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης είναι δημοσιογράφος με εμπειρία δύο δεκαετιών σε ενημερωτικά sites, εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος ροής ειδήσεων, προϊστάμενος ρεπορτάζ και αρχισυντάκτης.