Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤα μεσογειακά πρακτορεία ειδήσεων συμμαχούν για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης

Τα μεσογειακά πρακτορεία ειδήσεων συμμαχούν για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης

Με την υιοθέτηση διακήρυξης για την ανάγκη προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης, ολοκληρώθηκαν, σήμερα, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, οι εργασίες της γενικής συνέλευσης της Μεσογειακής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (ΑΜΑΝ).

Με τη διακήρυξη, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη της ΑΜΑΝ, τα πρακτορεία ειδήσεων- μέλη της Συμμαχίας δεσμεύονται να αναλάβουν δράση για τη στήριξη και προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου.

«Θα ξεκινήσουμε συντονισμένες προσπάθειες στα δικά μας εθνικά περιβάλλοντα, προκειμένου να εκκινήσει ο διάλογος και να προωθηθούν τέτοιες συνεργασίες και δίκτυα, καθώς γνωρίζουμε ότι μόνο οι συντονισμένες προσπάθειες μπορούν να πετύχουν την αλλαγή, που απαιτείται για τη διασφάλιση ενός πιο ασφαλούς μέλλοντος για τη δική μας γενιά και για τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διακήρυξη.

«Αναγνωρίζουμε τη ζωτική σημασία του ρόλου των μέσων ενημέρωσης στη διαδικασία υλοποίησης των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και της ατζέντας ESG (Περιβαλλοντικοί, Κοινωνικοί και παράγοντες Εταιρικής Διακυβέρνησης) και εκφράζουμε τη δέσμευση μας στην εκπλήρωση του κοινωνικού μας ρόλου, για τον οποίο είμαστε υπεύθυνοι τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο», σημειώνεται.

Επισημαίνεται, δε, πως όλα τα μέλη αναγνωρίζουν το μέγεθος της ευθύνης των πρακτορείων ειδήσεων ως προς την ενημέρωση των πολιτών με αντικειμενικό τρόπο, χωρίς προκαταλήψεις, αλλά και την ανάγκη διασυνοριακών συνεργασιών, προκειμένου να επιτευχθούν με τον βέλτιστο τρόπο οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης και της ατζέντας ESG, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, όπως και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης πρότεινε τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της ΑΜΑΝ σε πιο σύγχρονα πρότυπα, βρίσκοντας σύμφωνους τους συμμετέχοντες.

Γενικός Γραμματέας της ΑΜΑΝ επανεξελέγη για μια ακόμη τριετή θητεία ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο οποίος ευχαρίστησε τα πρακτορεία – μέλη για την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της δουλειάς του όλα αυτά τα χρόνια, ενώ στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης απονεμήθηκαν, επίσης, τα βραβεία της Συμμαχίας για το καλύτερο άρθρο και την καλύτερη φωτογραφία της περασμένης χρονιάς.

Την προεδρία της ΑΜΑΝ για μονοετή θητεία ανέλαβε το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων ΗΙΝΑ, ενώ τη διοικούσα επιτροπή απαρτίζουν επίσης ο απερχόμενος και ο επόμενος πρόεδρος (APS, TAP).

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ολοκλήρωσε στη φετινή γενική συνέλευση την τριετή θητεία του στη διοικούσα επιτροπή της ΑΜΑΝ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας