Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠρώτη επίσκεψη Γερμανού προέδρου στη Μεγαλόνησο

Πρώτη επίσκεψη Γερμανού προέδρου στη Μεγαλόνησο

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας, έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στο προεδρικό μέγαρο και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Γερμανίας στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας, έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στο προεδρικό μέγαρο και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Ακολουθήσαν σύντομες τελετές παρασημοφόρησης των δυο Προέδρων. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απένειμε στον Γερμανό Πρόεδρο το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ’.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.
Ο Γερμανός Πρόεδρος θα περιηγηθεί στη Πράσινη Γραμμή, και θα τύχει ενημέρωσης από αξιωματικούς της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία, για πρώτη φορά διέθεσε 50 αστυνομικούς οι οποίοι θα υπηρετούν στην Κύπρο στην ειρηνευτική δύναμη για έλεγχο της Πράσινης Γραμμής.

Ο κ. Σταϊνμάιερ κατά την παραμονή του στη Κύπρο θα επισκεφθεί και το κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου στο χωριό Κοφίνου. Ο Γερμανός Πρόεδρος είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν την Κύπρο με την ιδιότητα του ως υπουργός εξωτερικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας