Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤο μυστήριο της εξαφάνισης 3 ανδρών στις ΗΠΑ λύθηκε μετά από... 42...

Το μυστήριο της εξαφάνισης 3 ανδρών στις ΗΠΑ λύθηκε μετά από… 42 χρόνια!

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ένα άτομο στη διαλεύκανση μιας υπόθεσης αγνοούμενων στη Βόρεια Καρολίνα που απασχολούσε τις αρχές για πάνω από 40 χρόνια.  

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ένα άτομο στη διαλεύκανση μιας υπόθεσης αγνοούμενων στη Βόρεια Καρολίνα που απασχολούσε τις αρχές για πάνω από 40 χρόνια. Πίσω στο χρόνο λοιπόν, τρεις άνδρες εξαφανίστηκαν, αφού έφυγαν από ένα μπαρ στο “Chocowinity”, στη Βόρεια Καρολίνα.

Ήταν Δεκέμβριος του 1982, και οι William CliftonDavid McMicken και Michael Norman εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος πίσω τους. Το αυτοκίνητό τους, μια Chevrolet Camaro του 1975, ήταν η τελευταία εικόνα που είχαν οι αμερικανικές αρχές. Ο χρόνος πέρασε, αλλά το μυστήριο παρέμενε ανεξήγητο για περισσότερα από 41 χρόνια.

Όπως ανέφεραν οι συγγενείς των αγνοούμενων ο Jason Souhrada, ένας ερασιτέχνης ντετέκτιβ από τη Νότια Καρολίνα, συνέβαλε σημαντικά στην λύση αυτού του μυστηρίου.

Η κόρη του William Clifton, η Lea Rose, θυμάται τη νύχτα που ο πατέρας της εξαφανίστηκε. Είχε δηλώσει τότε «Εκείνο το βράδυ, ο πατέρας της βγήκε με τους φίλους του, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι».

Ο τρόπος επίλυσης της υπόθεσης 

Όπως ανέφερε ο τοπικός σταθμός WITN-TV, ένας ερασιτέχνης ντετέκτιβ, ο Jason Souhrada από τη Νότια Καρολίνα συνέβαλε 41 χρόνια μετά στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο J. Souhrada ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη ιστορία των αγνοουμένων μέσω της πλατφόρμας του YouTube. Αμέσως επικοινώνησε μέσω των social media με την κόρη ενός εκ των αγνοούμενων.

Στη συνέχεια, με αφοσίωση και πάθος, δημιούργησε μια ειδική συσκευή σόναρ για να ανακαλύψει το αυτοκίνητο. Είχε ερευνήσει με τη συσκευή του ένα ρυάκι της περιοχής. Εκεί, στον πυθμένα του, το “Jack’s Creek”, βρήκε το σκουριασμένο κουφάρι της Camaro. Και μέσα σε αυτό, τα ανθρώπινα λείψανα των τριών αγνοουμένων.

Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, η αλήθεια αναδύθηκε από τον πυθμένα εκείνου του ποταμιού, όπου πλέον οι οικογένειές των αγνοούμενων μπορούν επιτέλους να αναπνεύσουν.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Ουάσιγκτον στη Βόρεια Καρολίνα είχε δηλώσει τότε «αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι πρόκειται για τα λείψανα των τριών αγνοουμένων από την κομητεία Μπόφορτ».

Τελικά οι δικοί τους άνθρωποι βρέθηκαν και οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα λείψανα ανήκουν στους τρεις άνδρες, με τους συγγενείς τους να δηλώνουν «Είμαστε όλοι μας ακόμη σοκαρισμένοι από αυτή την ανακάλυψη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας