Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήDisney και Reliance: Μια υπερδύναμη $ 8,5 δισ. στην ινδική αγορά των...

Disney και Reliance: Μια υπερδύναμη $ 8,5 δισ. στην ινδική αγορά των media 

Πρόκειται για συμφωνία που αφορά τη συγχώνευση των ΜΜΕ τους στην Ινδία

Νέες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μεγάλο deal ανάμεσα σε Disney και Reliance.

Πρόκειται για συμφωνία που αφορά τη συγχώνευση των ΜΜΕ τους στην Ινδία.
Η Reliance Industries του Ινδού δισεκατομμυριούχου Mukesh Ambani και η Walt Disney ανακοίνωσαν και επίσημα τη συγχώνευση των περιουσιακών τους στοιχείων India TV και streaming media.

Η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας τεράστιας δύναμης 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Reuters αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής ο Ινδός δισεκατομμυριούχος θα προχωρήσει σε επένδυση 115 δισ. ινδικών ρουπίων (σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια) στην κοινοπραξία.

Το αποτέλεσμα της συγχώνευσης θα περιλαμβάνει 120 τηλεοπτικά κανάλια και δύο πλατφόρμες streaming. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση θα μετατραπεί σε μία πολύ μεγαλύτερη από ανταγωνιστές της όπως η ιαπωνική Sony, το Netflix και η Zee Entertainment της Ινδίας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

Η Reliance και η Disney θα αποκτήσουν πάνω από 750 εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρη την Ινδία, ενώ θα απευθύνονται επίσης και στην ινδική διασπορά σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι τα περιουσιακά τους στοιχεία:

Το Viacom18, που ανήκει κατά πλειοψηφία στην Reliance, διαθέτει 40 τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των Comedy Central, Nickelodeon και MTV.

Το Disney Star έχει υπό την κατοχή του περίπου 80 κανάλια και η επωνυμία είναι γνωστή για τα οικογενειακά δράματα Χίντι καθώς και για τις ταινίες του Χόλιγουντ.

Τα κανάλια και των δύο εταιρειών καλύπτουν γενικά ψυχαγωγικά, αθλητικά, παιδική τηλεόραση, ντοκιμαντέρ και προγράμματα lifestyle.

Η Viacom18 έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για εγχώριους και διεθνείς αγώνες κρίκετ που διοργανώνονται από το Συμβούλιο Ελέγχου για το Κρίκετ στην Ινδία.

Η Disney, κατέχει τηλεοπτικά δικαιώματα για το δημοφιλές Indian Premier League (IPL) μέχρι το 2027.

Υπηρεσίες Streaming

Το JioCinema της Reliance και το Hotstar της Disney θα διαθέτουν μια συνδυασμένη βιβλιοθήκη 200.000+ ωρών περιεχομένου που περιλαμβάνει τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και αθλητικά δρώμενα.

Το Hotstar της Disney ήταν η δεύτερη εφαρμογή steraming βίντεο, με τις περισσότερες λήψεις στην Ινδία το 2022 μετά το MX Player, σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδίας Ινδικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.

Το περιεχόμενο streaming της Disney περιλαμβάνει παγκόσμιες υπερπαραγωγές, ταινίες από το περιβάλλον της Marvel και ντοκιμαντέρ του National Geographic.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας συμβούλων μέσων ενημέρωσης Ormax, μετέδωσε 7 από τις κορυφαίες 15 πρωτότυπες εκπομπές με τις περισσότερες προβολές στην Ινδία το 2022.

Η Disney κατέχει, ακόμη, τα ψηφιακά δικαιώματα για τους αγώνες του Διεθνούς Συμβουλίου Κρίκετ στην Ινδία μέχρι το 2027, ενώ το JioCinema του Ambani κατέχει πλέον τα δικαιώματα streaming για το IPL μέχρι το 2027.

Τέλος, η JioCinema προχώρησε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους σε συμφωνίες με την The Pokemon Company για τη streaming περιεχομένου και υπέγραψε συμφωνία με τη Warner Bros, με σκοπό να φέρει περισσότερο περιεχόμενο από το Χόλιγουντ και γενικά διεθνές περιεχόμενο στην πλατφόρμα της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας