Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟυάνγκ Γι - Κινέζος ΥΠΕΞ: Η Κίνα είναι και θα παραμείνει «δύναμη...

Ουάνγκ Γι – Κινέζος ΥΠΕΞ: Η Κίνα είναι και θα παραμείνει «δύναμη για την ειρήνη» παγκοσμίως

Η Κίνα θα συνεχίσει να είναι χώρα που καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας σε διεθνή κλίμακα, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

«Μπροστά στο ασταθές και περίπλοκο διεθνές περιβάλλον, η Κίνα θα είναι αποφασιστικά δύναμη (που δρα) για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πρόοδο στον κόσμο», είπε ο κ. Ουάνγκ στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου.

«Εναντιωνόμαστε αποφασιστικά σε κάθε ηγεμονία και εκφοβισμό και θα υπερασπιστούμε σθεναρά την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα» της χώρας, πρόσθεσε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας.

Η Κίνα και η Ρωσία, οι οποίες ενίσχυσαν σημαντικά τους δεσμούς τους τα τελευταία χρόνια, δημιούργησαν «νέο μοντέλο» σχέσεων μεταξύ μεγάλων δυνάμεων, έκρινε σήμερα ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας.

Αυτό το νέο είδος σχέσης «είναι εντελώς διαφορετικό από την παρελθούσα εποχή του ψυχροχει προκαλέσει ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους πέντε ύ πολέμου», καθώς οικοδομείται «στη βάση της αδέσμευτης προσέγγισης, της μη σύγκρουσης» και «δεν βάζει στο στόχαστρο τρίτες χώρες», εξήγησε ο Ουάνγκ Γι στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα «ντροπή για την ανθρωπότητα» και επανέλαβε την έκκληση του Πεκίνου να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Το γεγονός ότι σήμερα, τον 21ο αιώνα, δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή είναι τραγωδία (…) είναι ντροπή για τον πολιτισμό», τόνισε ο Ουάνγκ Γι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας