Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟυλφ Κρίστερσον: «Σήμερα είναι μια πραγματικά ιστορική ημέρα - Η Σουηδία είναι...

Ουλφ Κρίστερσον: «Σήμερα είναι μια πραγματικά ιστορική ημέρα – Η Σουηδία είναι μέλος του NATO»

Μετά από δύο αιώνες ουδέτερης στάσης και δύο χρόνια διπλωματίας, η Σουηδία γίνεται κι επίσημα το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση έγινε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, στη δήλωση της οποίας αναφέρεται ότι «πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ μέσω ανάρτησής του στο X/Twitter, στην οποία γράφει τα εξής:

«Είναι επίσημο – Η Σουηδία είναι πλέον το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ, παίρνοντας τη θέση που δικαιούται στο τραπέζι μας. Η ένταξη της Σουηδίας κάνει το ΝΑΤΟ ισχυρότερο, τη Σουηδία πιο ασφαλή και ολόκληρη τη Συμμαχία πιο ασφαλή. Ανυπομονώ να υψώσω τη σημαία τους στην έδρα του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα».

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον χαιρέτισε σήμερα μια ιστορική νέα εποχή στην πολιτική ασφάλειας της χώρας του, η οποία έγινε το 32ο μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια τελετής στην Ουάσινγκτον.

«Σήμερα είναι μια πραγματικά ιστορική ημέρα. Η Σουηδία είναι τώρα μέλος του ΝΑΤΟ», τόνισε. «Η ενότητα και η αλληλεγγύη θα είναι ο φάρος της Σουηδίας ως μέλος του ΝΑΤΟ»,  δήλωσε ο Κρίστερσον, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ουάσινγκτον μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ακόμη τόνισε ο κ. Κρίστενσον «Θα μοιραζόμαστε σύνορα, ευθύνες και κινδύνους με τους συμμάχους μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας