Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ Ουκρανία χτίζει αμυντικό τείχος εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων για να αποκρούσει τη...

Η Ουκρανία χτίζει αμυντικό τείχος εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων για να αποκρούσει τη Ρωσία

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο στρατός του Κιέβου βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εξασφαλίσει πάνω από 1.930 χιλιόμετρα αμυντικής θέσης σε μορφή τοίχου με στόχο να αποκρούσει τα ρωσικά στρατεύματα.

Μετά από συνάντηση με στρατιωτικούς ηγέτες τη Δευτέρα, ο Ζελένσκι ανάρτησε στο κανάλι του στο Telegram ότι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιγκάλ παρείχε ενημέρωση για τον «ρυθμό κατασκευής νέων αμυντικών γραμμών» που θα καλύπτουν περίπου 1.930 χιλιόμετρα σε τρεις γραμμές άμυνας. Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, η οχύρωση των αμυντικών θέσεων του Κιέβου «είναι ένα τεράστιο έργο».

Η Ουκρανία εργάζεται για την ανασύνταξη και την αναπλήρωση των δυνάμεών της αφού η Ρωσία σημείωσε την πρώτη της σημαντική νίκη στο πεδίο μάχης εδώ και μήνες, αναγκάζοντας τις δυνάμεις του Κιέβου να απομακρυνθούν από την Avdiivka τον περασμένο μήνα και ωθώντας την ανατολική γραμμή του μετώπου ελαφρώς περαιτέρω στο ουκρανικό έδαφος. Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες δυναμικής, η επίθεση της Μόσχας έχει επιβραδυνθεί σε μεγάλο βαθμό απέναντι στις νεοσύστατες αμυντικές γραμμές του Κιέβου.

Ο Σμιγκάλ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας είχε υπογράψει επιπλέον 455 εκατομμύρια δολάρια για «την κατασκευή μηχανικών και τεχνικών και οχυρωματικών κατασκευών, κατάλληλου εξοπλισμού και ενός συστήματος μη εκρηκτικών φραγμών». Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε μια ανάρτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση στο Telegram, και τη χαρακτήρισε ως «ποσό ρεκόρ» για οχυρωματικές προσπάθειες.

Η Wall Street Journal ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουκρανία εργαζόταν για να ενισχύσει τις αμυντικές της θέσεις εν όψει μιας ρωσικής επίθεσης την άνοιξη, επικαλούμενη Δυτικούς και Ουκρανούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με τον Ουκρανό διοικητή Μαξίμ Ζορίν τα στρατεύματα του Κιέβου κατασκευάζουν χαρακώματα και αντιαρματικές τάφρους για να αποκρούσουν τις επιθέσεις της Ρωσίας, αν και οι στρατιώτες θα πρέπει να χτίσουν μόνοι τους τα χαρακώματα ακόμη και όταν βρίσκονται υπό πυρά.

Ο επίγειος διοικητής της Ουκρανίας, αντιστράτηγος Ολεξάντερ Παβλιούκ, δήλωσε ότι το Κίεβο εργάζεται για να «σταθεροποιήσει» την πρώτη γραμμή και να προετοιμαστεί για τη δική του αντεπίθεση αργότερα αυτό το έτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας