Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔεν κατέρρευσε απλώς μια γέφυρα...

Δεν κατέρρευσε απλώς μια γέφυρα…

Πολλά προβλήματα αναμένεται να προκύψουν από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη το πρωί της Τρίτης (26/3).

Πολλά προβλήματα αναμένεται να προκύψουν από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη το πρωί της Τρίτης (26/3). Η γέφυρα “Francis Scott Key” κατέρρευσε, αφού προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο σημαίας Σιγκαπούρης και άφησε πίσω της έξι νεκρούς από το συνεργείο κατασκευής που εργαζόταν στη γέφυρα εκείνη την ώρα.

Η οικονομία της περιοχής βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, αφού το λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα των ΗΠΑ, έχει διακόψει- άγνωστο μέχρι πότε- την κυκλοφορία των πλοίων, μετά την κατάρρευση της γέφυρας, μήκους 2.620 μέτρων.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #14

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και παράλληλα τόνισε τους κινδύνους που θα επέλθουν στην τοπική οικονομία από τη διακοπή της λειτουργίας του λιμανιού.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών του Μέριλαντ, Πολ Γουίντφιλντ, «είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστή η γέφυρα». Σε αντίστοιχες επισημάνσεις προχώρησε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Λιμενεργατών (ILA) στη Βαλτιμόρη, Σκοτ Κάουαν: «Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, ζούμε από τις εισαγωγές και τις εξαγωγές φορτίων, την εκφόρτωση και τη φόρτωση φορτηγών πλοίων.

Αυτό θα επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομία της πολιτείας του Μέριλαντ, επειδή το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι από τους κύριους μοχλούς της οικονομίας. Θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι το πιο σημαντικό των ΗΠΑ αναφορικά με τις εισαγωγές και εξαγωγές αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών, αναφέρει πρόσφατο δελτίο τύπου του γραφείου του κυβερνήτη Μουρ, το οποίο μάλιστα μιλάει για «έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς παραγωγούς» στην πολιτεία.

Βρίσκεται στην 9η θέση ανάμεσα στα λιμάνια των ΗΠΑ σε χωρητικότητα και σε χρηματική αξία των ξένων φορτίων που περνούν από εκεί και προσφέρει περισσότερες από 15.000 άμεσες θέσεις εργασίας και περισσότερες από 139.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, ξοδεύοντας σχεδόν 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το συνολικό προσωπικό εισόδημα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ανακατασκευάσει τη γέφυρα. Μίλησε, μάλιστα, για ένα «φρικτό δυστύχημα», ενώ αιτήθηκε το άνοιγμα του λιμανιού όσο το δυνατόν συντομότερα. «Τους είπα ότι θα τους στείλουμε όλους τους ομοσπονδιακούς πόρους που χρειάζονται», ανέφερε.

Η γέφυρα τέθηκε σε λειτουργία τον Μάρτιο του 1977 και πήρε το όνομά της από τον συγγραφέα του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Δημοσιεύτηκε στο 14ο τεύχος της digital εφημερίδας GOVnews Weekly – Διαβάζεται με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας